Ve spolupráci s portálem Bioweb.cz opět přináší Budějcká Drbna svým čtenářům rubriku pro vyznavače zdravého životního stylu. Tentokrát si podle receptu můžete upéct koláč z křehkého těsta s jostou a rybízem. Na další kulinářský tip se můžete těšit ještě v průběhu měsíce srpna.
1 koláč (ø formy 28 cm):
na náplň:
Ve větší míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Vmíchejte vejce, vanilkový a třtinový cukr a mléko. Nakonec přidejte řepkový olej. Vypracujte těsto a vlijte ho do vymazané a moukou vysypané formy (nebo ji místo toho vyložte pečicím papírem).
Jostu s rybízem zbavte stonků a stopek a smíchejte je s třtinovým cukrem a skořicí. Nasypte na těsto a navrch nakrájejte plátky másla.
Formu s koláčem vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte do zlatova, asi 40 minut.
Koláč zkuste ještě posypat nasekanými mandlemi, budou na něm krásně křupat.
Na koláč můžete využít i další sezónní ovoce.
Zdroj: www.bioweb.cz
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.