Sobota, 21. prosince 2024, 11:49
Jméno Magdaleny Dobromily Rettigové zná asi každý. Jen málokdo ale dnes vaří, peče a smaží podle jejích receptů. A není se čemu divit, přeci jen od vydání legendární kuchařky uplynulo pár století. Jenže Anna Habernalová se k této výzvě postavila...
Pondělí, 11. listopadu 2024, 18:31
Rok 2024 se pomalu blíží ke konci. Většina lidí tak bilancuje, jak úspěšný rok to byl. Mimořádný důvod k radosti mají v Pekařství Cais ve Vlachovo Březí. Nejenže získali hned několik ocenění, ale jejich výrobky jsou u zákazníků stále oblíbenější. ...
Čtvrtek, 8. srpna 2024, 16:00
V novém dílu Drbny historičky se Jan Schinko zabývá budějovickými mlýny a tím, jak si originálně dokázaly poradit s tím, když po městě kolovaly drby o nedostatku mouky. Mouka však nebyla jediným tématem, kterým Budějovičtí v roce 1952 žili. Řešila...
Neděle, 31. března 2024, 11:50
Během prodlouženého víkendu oslavuje Česká republika Velikonoce. Dnes už člověk většinu věcí zařídí pohodlně v obchodě. Tam sežene pečeného beránka, pomlázku, a dokonce i nabarvená vejce. Stále se však najde dost lidí, kteří se snaží velikonoční...
Středa, 29. listopadu 2023, 09:41
Žádné vymoženiny ani zkratky. Přesně tak, jak ho pekly naše babičky. Chleba od Caisů se už třicet let peče podle jasně daných pravidel. S živým kvasem, ručně válený. Na jeho cestu, od smíchání ingrediencí až po zabalení a odvoz, jsme se podívali do...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.