Neděle, 31. března 2024, 11:50
Během prodlouženého víkendu oslavuje Česká republika Velikonoce. Dnes už člověk většinu věcí zařídí pohodlně v obchodě. Tam sežene pečeného beránka, pomlázku, a dokonce i nabarvená vejce. Stále se však najde dost lidí, kteří se snaží velikonoční...
Středa, 29. listopadu 2023, 09:41
Žádné vymoženiny ani zkratky. Přesně tak, jak ho pekly naše babičky. Chleba od Caisů se už třicet let peče podle jasně daných pravidel. S živým kvasem, ručně válený. Na jeho cestu, od smíchání ingrediencí až po zabalení a odvoz, jsme se podívali do...
Čtvrtek, 15. června 2023, 16:06
V dnešním díl Drbny historičky se od Jana Schinka dozvíme něco o Malém mlýnu v Českých Budějovicích. Víte, kde býval? Sokolové si ho předělali na plovárnu, kterou podle dřívějších novin navštěvoval každý. Postihl ho ale těžký osud, když v roce 1929...
Čtvrtek, 11. května 2023, 12:00
Slova o tom, že čeští zemědělci lidem zdražují potraviny, razantně odmítá prezident Agrární komory Jan Doležal. V dalším díle seriálu Bez servítků reaguje na výroky prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy. „Do cen se promítají ceny...
Čtvrtek, 27. dubna 2023, 12:00
Zatímco ještě před lety patřili Češi mezi plýtvače jídlem, dnes je to naopak. V popelnicích končí jen zhruba pět procent potravin. Podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu Tomáše Prouzy změnil chování zákazníků především nárůst cen v...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.