Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hospůdka U Divadla a Bistro Magdalene i letos nabídnou neotřelé svatomartinské husí menu

PR článek

Svátek všech labužníků se kvapem blíží! Už za několik dní si pochutnají na svatomartinské huse. Že husí menu neznamená jen stehno, zelí a knedlík, se snaží dokázat Hospůdka U Divadla v centru Budějc a Bistro Magdalene v ulici Františka Ondříčka.

„Snažíme se jít v Hospůdce U Divadla cestou něčeho zajímavého. Naše menu tedy není úplně typické. Cílem je zachovat tradici a zároveň lidem ukázat, že to jde i jinak. Rád bych dodal, že nabízené husy pochází z Novohradských hor,“ říká Ondřej Pražák z Hospůdky U Divadla a Bistra Magdalene.

Co tedy na jídelníčku Hospůdky U Divadla od 11. 11. do 19. 11. naleznete? Například filírované husí prso na asijský způsob se zeleninou pak choi a jasmínovou rýží či konfitované husí stehno na karamelizovaném červeném zelí s pomeranči a jablky, variace domácího drbáku a žemlového knedlíku.

Bistro Magdalene nabídne od 11. 11. do 20. 11. třeba galantinu z husích prsíček plněnou kaštany a listovou petrželí se špekovou bramborovou plackou a sladkou švestkovou omáčkou.

Ondřej Pražák dodává, že v Budějcích je tradice svatomartinských hus velmi silná. „Už nyní se nás řada návštěvníků ptá, jestli budeme pokrmy z husy nabízet. Skutečně mají o tradici zájem. Platí to i o svatomartinských vínech. Nabídneme vína z rodinného vinařství Sedlák – Müller Thurgau a Modrý Portugal.“

Dárkové poukazy

Návštěvu Hospůdky U Divadla a Bistra Magdalene můžete spojit i s nákupem vánočního dárku. Obě provozovny nabízí dárkové poukazy v hodnotě 200, 500 a 1000 korun. Ondřej Pražák potvrzuje, že trend nakupování dárkových poukazů stále roste. Poukázka do restaurace je bezesporu dárek, který potěší každého. Je to radost, která dává smysl.

Rezervace

Už se vám sbíhají sliny na husí menu v Hospůdce U Divadla a Bistru Magdalena? Neváhejte a zarezervujte si místo! Přejeme dobrou chuť!

Hospůdka U Divadla: Husí menu (11. 11. - 19. 11.)

Předkrmy a polévky: Tradiční husí kaldon, Domácí husí paštika s brusinkovou omáčkou a čerstvým pečivem

Hlavní chody: Restované husí prso se švestkami a červeným vínem, šťouchané brambory, Filírované husí prso na asijský způsob se zeleninou pak choi a jasmínovou rýží, Konfitované husí stehno na karamelizovaném červeném zelí s pomeranči a jablky, variace domácího drbáku a žemlového knedlíku

Dezert: Pošírovaná hruška v růžovém víně s vanilkovou omáčkou

Bistro Magdalene: Husí menu (11. 11. - 20. 11.)

Předkrm a polévka: Drůbeží kaldoun, Husí játra konfitovaná v sádle s domácím pečivem

Hlavní chody: Galantina z husích prsíček plněná kaštany a listovou petrželí se špekovou bramborovou plackou a sladkou švestkovou omáčkou, konfitované husí stehno, červené zelí a domácí bosáky.

V nabídce budou i svatomartinská vína z rodinného vinařství Sedlák – Müller a Modrý Portugal.

Štítky gastronomie, bistro, magdalene, hospudka, divadlo, hospoda, hlávkové zelí, České Budějovice, František Ondříček, Novohradské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hospůdka U Divadla a Bistro Magdalene i letos nabídnou neotřelé svatomartinské husí menu  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.