Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPátek, 4. listopadu 2016, 11:38
Svátek všech labužníků se kvapem blíží! Už za několik dní si pochutnají na svatomartinské huse. Že husí menu neznamená jen stehno, zelí a knedlík, se snaží dokázat Hospůdka U Divadla v centru Budějc a Bistro Magdalene v ulici Františka Ondříčka.
„Snažíme se jít v Hospůdce U Divadla cestou něčeho zajímavého. Naše menu tedy není úplně typické. Cílem je zachovat tradici a zároveň lidem ukázat, že to jde i jinak. Rád bych dodal, že nabízené husy pochází z Novohradských hor,“ říká Ondřej Pražák z Hospůdky U Divadla a Bistra Magdalene.
Co tedy na jídelníčku Hospůdky U Divadla od 11. 11. do 19. 11. naleznete? Například filírované husí prso na asijský způsob se zeleninou pak choi a jasmínovou rýží či konfitované husí stehno na karamelizovaném červeném zelí s pomeranči a jablky, variace domácího drbáku a žemlového knedlíku.
Bistro Magdalene nabídne od 11. 11. do 20. 11. třeba galantinu z husích prsíček plněnou kaštany a listovou petrželí se špekovou bramborovou plackou a sladkou švestkovou omáčkou.
Ondřej Pražák dodává, že v Budějcích je tradice svatomartinských hus velmi silná. „Už nyní se nás řada návštěvníků ptá, jestli budeme pokrmy z husy nabízet. Skutečně mají o tradici zájem. Platí to i o svatomartinských vínech. Nabídneme vína z rodinného vinařství Sedlák – Müller Thurgau a Modrý Portugal.“
Návštěvu Hospůdky U Divadla a Bistra Magdalene můžete spojit i s nákupem vánočního dárku. Obě provozovny nabízí dárkové poukazy v hodnotě 200, 500 a 1000 korun. Ondřej Pražák potvrzuje, že trend nakupování dárkových poukazů stále roste. Poukázka do restaurace je bezesporu dárek, který potěší každého. Je to radost, která dává smysl.
Už se vám sbíhají sliny na husí menu v Hospůdce U Divadla a Bistru Magdalena? Neváhejte a zarezervujte si místo! Přejeme dobrou chuť!
Předkrmy a polévky: Tradiční husí kaldon, Domácí husí paštika s brusinkovou omáčkou a čerstvým pečivem
Hlavní chody: Restované husí prso se švestkami a červeným vínem, šťouchané brambory, Filírované husí prso na asijský způsob se zeleninou pak choi a jasmínovou rýží, Konfitované husí stehno na karamelizovaném červeném zelí s pomeranči a jablky, variace domácího drbáku a žemlového knedlíku
Dezert: Pošírovaná hruška v růžovém víně s vanilkovou omáčkou
Předkrm a polévka: Drůbeží kaldoun, Husí játra konfitovaná v sádle s domácím pečivem
Hlavní chody: Galantina z husích prsíček plněná kaštany a listovou petrželí se špekovou bramborovou plackou a sladkou švestkovou omáčkou, konfitované husí stehno, červené zelí a domácí bosáky.
V nabídce budou i svatomartinská vína z rodinného vinařství Sedlák – Müller a Modrý Portugal.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.