Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Semifinalistka České Miss Aneta Šimečková: Do finále se dostanu jen tak, že budu sama sebou

Trojnásobné zastoupení mají jižní Čechy v semifinále České Miss 2017. O postup do finále se už v pondělí 20. února porve jednadvacetiletá blondýnka Aneta Šimečková. Třeboňská rodačka by ráda navázala na úspěch Ivety Lutovské, která soutěž krásy opanovala v roce 2009.

Proč jste se rozhodla jít do soutěže Česká Miss?
Byl to odmalička můj sen. Vždycky jsem sledovala finále České Miss, takže se mi uskutečnilo přání. Navíc letošní koncept mě naplňuje, protože musíme být hodně mediálně aktivní – spravovat si blog, facebookové stránky... Celý ročník je také zaměřen na životní styl a tomu já se velmi věnuji.

Nezrazovali vás od soutěže krásy rodiče nebo přátelé?
Naopak, mamka mě hodně podporovala. Já už jsem byla dříve finalistkou Dívky České republiky, ale že by mě teď někdo vyloženě zrazoval, to ne...

Jak probíhal casting na Českou Miss?
Měl tři kola. V prvním jsme musely zaujmout porotu do patnácti vteřin. Všechny holky začaly tancovat a měly připravené originální vystoupení. Přišli za námi z produkce, ať si každá vymyslíme něco originálního. Jenže já měla připravenou řeč, takže jsem byla šíleně nervózní. Bylo to pro mě nejtěžší kolo. Přesto jsem však nacvičenou řeč řekla a jako poslední větu jsem dodala, že jsem třináct let profesionálně tančila, tak se snad protančím až do finále. A navíc jsem k tomu dodala pózu. Vůbec nevím, jak to vypadalo, ale asi to ani nechci vědět. (smích) Každopádně to vyšlo. Druhé kolo byla promenáda v plavkách a třetí kolo rozhovor s porotou.

Když jste se dozvěděla, že postupujete, jaké byly první emoce?
Já jsem si tak trochu věřila, ale stejně jsem byla pořádně překvapená. Proti mně navíc byla přímo moje mamka, která se skoro rozbrečela. Hodně mě dojalo, že mám takovou podporu, měla jsem slzy v očích. Zatím je to můj největší zážitek.

„Kdybych se nedržela, snadno přiberu.“

Kvapem se blíží semifinále. Co vás bude čekat?
Na programu je nejprve volná disciplína, ve které budu tancovat. Rozdělila jsem si ji na dvě poloviny. Nechtěla jsem předvést pouze disco dance, čemuž jsem se nejvíce věnovala a je opravdu rychlý, takže ve druhé části bude street dance. Poté bude promenáda v plavkách a rozhovory v angličtině i češtině. Součástí semifinále je také předvedení vlastního outfitu, který nás nějakým způsobem vystihuje. Mám trochu strach z angličtiny, ale nervózní jsem z celého dne.

Jak se vyrovnáváte se stresem?
Musím mít ve všem pořádek a všechno pečlivě naplánované. Tím utíkám od stresu, protože vím, že mě nic nepřekvapí. Když jsem v pohodě, zvládnu i nějaký ten drobný chaos. (smích)

Zmínila jste, že vás baví být mediálně aktivní. Co přesně máte nejradši?
Baví mě samotná tvorba facebookových stránek. Přemýšlím, co na ně přidat, abych byla zajímavá a od holek se odlišila. Těší mě však i kontakt s lidmi, že od nich dostávám spoustu zpráv plných podpory. Navíc mohli přes Natálii Kotkovou (Česká Miss World 2016, pozn. autora) sledovat celý casting živě, takže ho se mnou vlastně prožívali.

Vy si rovněž potrpíte i na zdravý životní styl, který u letošní České Miss hraje významnou roli.
A mně to vyhovuje! (úsměv) Já trénuji s osobní trenérkou, protože kdybych se nedržela, tak snadno a rychle přiberu. Proto si myslím, že musím zdravou stravu dodržovat a nesmím jíst od rána do večera. Ale naplňuje mě to. (úsměv) Jsem v tom již docela zběhlá, mám vlastní výživový plán a je to to, co teď aktuálně nejvíce dělám.

Budoucnost? Práce v médiích

Věřím, že teď máte málo volného času. Jak ho nejraději trávíte?
Asi si lehnu na gauč a čtu si. Nebo si zapnu televizi a úplně vypnu. Já jsem šíleně rozlítaná – České Budějovice, Třeboň, Praha – pořád mám nějaké focení. Takže jsem ráda, že si mohu odpočinout. Nebo mě baví péct, samozřejmě zdravě, protože jinak bych to snad ani nejedla. To je pro mě takový relax.

Kdybyste se měla popsat několika slovy, jaká by to byla?
Cílevědomost, touha, disciplinovanost, optimismus a víra.

Je asi zbytečné ptát se, zda chcete Českou Miss vyhrát. Ale je hranice, kterou byste v cestě za úspěchem nepřekročila?
Určitě bych nechtěla podrazit kamarádky ze soutěže. Nesmí se jim stát nic špatného. Některé holky asi budou mít ostré lokty, ale podle mě to není cesta. Do finále se dostanu jenom tak, že budu přirozená, sama sebou a zaujmu porotu. 

Iveta Lutovská z Třeboně, Jitka Nováčková a Nikol Švantnerová z Českých Budějovic. Všechno předešlé vítězky České Miss. Zkusila jste je kontaktovat a posbírat od nich nějaké rady?
Nezkoušela, ale my máme výhodu v tom, že každá z nás si mohla zvolit svou mentorku. A ta nám posílá e-mailem rady, máme s nimi workshopy. Já jsem si vybrala Terezu Fajksovou, ale kdyby tam byla Iveta Lutovská, tak bych váhala, kterou z nich si vybrat. Líbí se mi jako modelka, je z Třeboně, blonďatá... A blondýnky drží při sobě. (smích) Terezku Fajksovou mám však také moc ráda, je krásná ženská a hodně toho dokázala, když se jí povedlo vyhrát Miss Earth 2012. Je pro mě vzorem.

Pokud to náhodou nevyjde a nepostoupíte do finále. Kde se vidíte za několik let?
Já bych pořád chtěla spolupracovat s Českou Miss, je to můj sen a přeji si, abych uspěla. Dále chci vystudovat magisterské studium a ráda bych pracovala v oboru médií, protože žurnalistiku studuji a už jsem se dostala do užšího kola na stáž v TV Nova. Navíc máme spoustu praxe na škole a děláme vlastní reportáže. Chci ale samozřejmě založit i rodinu. (úsměv)

Štítky Česká Miss, finále, Iveta Vítová, semifinále, Jihočeský kraj, Třeboň, České Budějovice, Česko, Miss Earth, Tereza Fajksová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semifinalistka České Miss Aneta Šimečková: Do finále se dostanu jen tak, že budu sama sebou  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.