Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gurmánský Beko Fresh festival míří do Českých Budějovic. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli

Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko Fresh festival, který má již osmiletou tradici, zavítá druhý červnový víkend do jižních Čech a představí to nejlepší ze současné gastronomie.

České Budějovice se spolu s Plzní, Pardubicemi a Libercem opět stanou hostiteli Beko Fresh festivalu. Tradiční místo konání, areál Výstaviště České Budějovice, se o víkendu 9. a 10. června stane centrem všech gurmánů a gurmetů. Jak je pro tuto událost zvykem, půjde o velkolepý víkend, doslova nabitý bohatým programem z oblasti vysoké gastronomie, zábavou pro všechny a především všudypřítomnou pohodou.

Festivalová tour přilákala v minulém roce bezmála sto tisíc návštěvníků, kteří zkonzumovali celkem 300 tisíc degustačních porcí. Na každém z festivalů se pak představilo 20 top restaurací, 11 pivovarů, které dohromady přivezly na 50 pivních druhů a vytočily 25 tisíc piv, deset vinařství s deset tisíci prodanými lahvemi vína a čtyři pražírny kávy, které uvařily na deset tisíc káv.

Hvězdy festivalu

V rámci programu bude i letos připraveno hned několik pódií, kde se vystřídají při svých živých cooking show taková esa, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Ivan Vodochodský, Petr Stupka nebo Roman Vaněk. Za Pilsner Urquell se pak představí Václav Berka, za barmany mixolog Tomáš Kubíček. Na Bencini caffé coffee stage vystoupí neodolatelný Roberto Trevisan a mnoho dalších odborníků na kávu. Ochutnej společné století u příležitosti sto let vzniku Československa přiblíží kuchařská show šéfkuchaře Radka Davida. Návštěvníci se mohou také těšit na mnoho známých tváří z televizní obrazovky, jako například na moderátorku Sandru Parmovou, která opět provede přítomné kulinářskými workshopy.

Soutěž o jihočeskou restauraci roku

Po celou dobu konání festivalu můžou návštěvníci degustovat menu vybraných top restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty.

Tím ale nabídka jídel nekončí. Netradiční a zážitková gastronomie bude zastoupena restauracemi s nabídkou molekulární mixologie, extrémního cateringu i entomofágie neboli pojídání hmyzu. Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně, tentokrát z Vietnamu nebo Srí Lanky, a dalších ojedinělých kuchařských konceptů.

Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Z občerstvení nebude chybět rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů. Milovníci piva se mohou těšit na vynikající plzeňský ležák, který si v rámci „školy čepování piva“ mohou pod profesionálním dohledem sami načepovat. O chuťové pohárky návštěvníků se v kategorii „Vinařství“ postará několik zástupců rozličných vinařství, která k degustaci nabídnou nepřeberné množství špičkových vín. Tradičně se v Budějcích představí a slavnostně vyhlásí výsledky 12. ročníku soutěže regionální potraviny Jihočeského kraje Chutná hezky. Jihočesky.

Vysoká úroveň festivalu se neobejde bez podpory

Vysokou úroveň festivalu dokládá i fakt, že se Beko Fresh festival 2018 v Českých Budějovicích pořádá pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské a primátora Českých Budějovic Jiřího Svobody.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky Beko Fresh Festival, gurmán, gastronomie, jídlo, chuťovky, České Budějovice, festival, Zdeněk Pohlreich, restaurace, Jihočeský kraj, pivo, káva, soutěž, hlavní role, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gurmánský Beko Fresh festival míří do Českých Budějovic. Se Zdeňkem Pohlreichem v hlavní roli  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.