Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Budějc míří největší gurmánský festival dobrého jídla a pití. Bude plný kuchařských es

Největší český gurmánský festival dobrého jídla a pití Beko fresh festival míří na jih Čech. V Českých Budějovicích se odehraje na tradičním místě, v areálu výstaviště. Na labužnický zážitek se můžete těšit už v sobotu 9. června a pokračovat bude i v neděli 10. června.

V sobotu 9. června od 10 do 20 hodin a v neděli 10. června od 10 do 17 hodin bude na festivalu připraveno hned několik pódií, na kterých bude k vidění nejen klasická gastronomie, ale také extrémní catering či molekulární mixologie. „Na své si přijdou i vyznavači exotické kuchyně z Vietnamu nebo Srí Lanky, příznivci výborné kávy a entomofagie, tedy pojídání hmyzu,“ řekl za organizátory Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Po oba dva dny budou v areálu českobudějovického výstaviště, které je generálním partnerem akce, k vidění samá kuchařská esa. Při svých živých cooking show se v sobotu vystřídají Zdeněk Pohlreich, Petr Stupka nebo Martin Kortus, v neděli dorazí i Ivan Vodochodský.

Návštěvníci se mohou těšit též na školu čepování piva s Václavem Berkou nebo na „hmyzího“ kuchaře Petra Ocknechta. Přijedou i hvězdy známé z obrazovek televize Prima.

Po celou dobu konání festivalu bude možné degustovat menu vybraných top restaurací jihočeského regionu a v soutěži si zvolit tu nejlepší z nich. „O vítězi pak rozhodnou jak hlasy veřejnosti, tak odborné poroty,“ dodal Petr Jirásek.

Festivalový areál zaplní stánky s českými i zahraničními delikatesami z různých koutů světa. Nebude chybět ani rozmanitá nabídka produkce rodinných minipivovarů, koktejlových a fresh barů.

Tradičně se v Českých Budějovicích představí a slavnostně vyhlásí výsledky 12. ročníku soutěže regionální potraviny Jihočeského kraje Chutná hezky. Jihočesky.

Akce se koná pod záštitou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské a primátora Českých Budějovic Jiřího Svobody.

Vstupenky na festival si můžete zakoupit v předprodeji v sítích GoOut, TicketPortal nebo online. Jejich cena v předprodeji (100 korun za osobu) navíc zahrnuje lákavý bonus v podobě „školy čepování piva“ Pilsner Urquell s pravým Masterem Bartenderem.

„Na místě pak bude jednodenní vstup stát sto korun. Děti do 130 centimetrů a držitelé průkazu ZTP mají vstup zdarma,“ poznamenal za pořadatele Beko Fresh festivalu Petr Jirásek.

Tisková zpráva | Foto Vojtěch Pavelčík

Štítky Beko Fresh Festival, gurmán, gastronomie, jídlo, chuťovky, České Budějovice, festival, pití, Česko, kongresové centrum, Zdeněk Pohlreich, Vietnam, Srí Lanka, Ivan Vodochodský, Václav Berka, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Budějc míří největší gurmánský festival dobrého jídla a pití. Bude plný kuchařských es  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.