Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Muzikant Zdeněk Zajíček se ve svém novém projektu Bohemiano vrací ke kořenům

Jihočeská folková scéna se rozrostla o nový projekt s názvem Bohemiano. Stojí za ním autorská dvojice Zdeněk Zajíček a Hana Zajíčková, která aktuálně vyprodukovala debutové čtyřskladbové demo. Jak písničkář Zdeněk Zajíček říká, touto muzikou se vrací ke kořenům.

„Celý návrat vznikl tím, že jsme s manželkou odkoupili náš starý rodový dům v kraji, kde jsem žil jako dítě. A začal jsem objevovat krásy minulosti a folklóru. Ten ale mizí. Někde, jako například u nás, se kvůli historickým událostem v pohraničí jeho kontinuita zcela přetrhla,“ říká bývalý člen známé skupiny Spolektiv.

První vlaštovkou byla písnička Besednická hora. Jedná se o dávnou zapomenutou skladbu, které Zdeněk po dlouhých let opět vdechl život. Poté již následovala autorská tvorba, přičemž jednou z vlajkových lodí je píseň Na svatýho Jána.

„Jsou to folkové písničky trochu říznuté folklórem a hlavně pohodou a radostí,“ uzavírá Zdeněk Zajíček, který vystupuje také pod pseudonymem Dante písničkář.

Štítky rozhovor, Václav Votruba, Bohemiano, hudba, Zdeněk Zajíček, projekt, Spolektiv

Muzikant Zdeněk Zajíček se ve svém novém projektu Bohemiano vrací ke kořenům  |  Život a styl  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.