Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Žádný nový případ. Na jihu Čech zůstává celkem 119 nemocných a tři uzdravení

Za uplynulých 24 hodin nezaznamenali hygienici na jihu Čech žádný nový případ nákazy koronavirem. Celkový počet nemocných tak zůstal k nedělní 18. hodině v regionu nezměněn, stejně jako počet vyléčených.

Mezi kraji si jižní Čechy nadále udržují již po několik dnů nejnižší relativní výskyt onemocnění COVID-19, tedy nejnižší počet případů přepočtený na 100 tisíc obyvatel regionu. Podle večerních dat Ministerstva zdravotnictví dosáhl relativní výskyt v regionu 18,72 pozitivních případů na 100 tisíc obyvatel (120 nahlášených případů).

Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 5508 osob. V povinné karanténě se k nedělní 18. hodině nacházelo 1017 Jihočechů.

„Za uplynulých 24 hodin vyšetřily laboratoře v regionu 95 nových vzorků osob, u nichž lékaři vyslovili podezření na možné onemocnění. Pozitivní nebyl žádný. To je samozřejmě příjemná zpráva, nulový přírůstek jsme v našem kraji naposledy zaznamenali 23. března, ale musíme být realisty. Čekají nás rozhodující týdny a v této souvislosti musím upozornit na to, že i uvnitř České republiky jsou regiony, kde je relativní výskyt vyšší a hrozí tu proto zvýšené riziko přenosu. Vysoký výskyt má především Praha a skokově v posledních dvou dnech narostl výskyt i kousek od západních hranic našeho kraje na Domažlicku.  Prosím ty, kteří do Prahy jezdí za prací nebo na služební cesty, aby byli po návratu obezřetní a ohleduplní ke svému okolí,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Připustila, že dnešní nulový přírůstek nových případů byl částečně ovlivněn menším počtem testovaných vzorků ve sváteční den. „V neděli nepracovala všechna odběrová místa v kraji, ale ta v Českých Budějovicích a Strakonicích. I lidé v odběrových místech a laboratořích musí mít možnost alespoň minimálního odpočinku, vždyť už jsme někteří v plném nasazení třetí měsíc,“ doplnila šéfka jihočeských hygieniků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, vir, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, Česko, COVID-19, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Praha, Kvetoslava Kotrbová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádný nový případ. Na jihu Čech zůstává celkem 119 nemocných a tři uzdravení  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.