Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech dnes téměř po měsíci nikdo neonemocněl covidem

Hygienici na jihu Čech dnes nezaznamenali žádný nový případ koronaviru. Je to poprvé od 26. července. Nikdo nový se dnes neuzdravil a v kraji tak stále zůstává 160 pacientů s covidem-19. V tiskové zprávě o tom informovala ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Laboratoře v regionu analyzovaly za posledních 24 hodin 97 vzorků, když ani jeden nebyl pozitivní. „Je to velmi příjemný výsledek, nicméně poslední dny naznačují, že je a bude spíše výjimečný. Všem proto doporučuji zdrženlivost a dodržování základních preventivních hygienických pravidel," řekla dnes Kotrbová.

Dodala, že stále platí doporučení na preventivní nošení roušek ve všech uzavřených prostorách. Od začátku šíření nákazy v kraji onemocnělo koronavirem 532 lidí. Z toho se 366 vyléčilo a šest s covidem-19 zemřelo. „Pro podezření na onemocnění bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 25 813 osob. V povinné karanténě se k nedělní 18:00 nacházelo 290 osob. Počet vyšetřených samoplátců v regionu se v neděli zvýšil o 30 na celkových 6192," uvedla epidemioložka jihočeské hygienické stanice Jitka Luňáčková.

Jihočeský kraj stále zůstává nejméně zasaženým z Česka v relativních číslech. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel kumulativně od počátku koronavirové krize tento údaj činí 82,60 případu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, hygiena, COVID-19, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech dnes téměř po měsíci nikdo neonemocněl covidem  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.