Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kvůli covidu jsou na jihu Čech v karanténě čtyři učitelské sbory

Jihočeští hygienici poslali kvůli koronaviru do karantény učitelské sbory ze tří základních a jedné střední školy. Jde o základní školy v Bavorově a Záboří na Strakonicku a v Bechyni na Táborsku a střední školu obchodu, služeb a řemesel v Táboře. V tiskové zprávě o tom informovala ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

V současnosti je v Jihočeském kraji 243 pacientů s covidem-19. Od začátku šíření nemoci koronavirus v regionu byl koronavirus potvrzen u 689 lidí, z nichž se 440 vyléčilo.

"V případě pedagogického sboru Základní školy Fr. Křižíka v Bechyni je pozitivní jeden člen, který byl ale v kontaktu s ostatními zaměstnanci školy," uvedla Kotrbová.

Hygienici na jihu Čech včera zaznamenali 22 nových případů koronaviru. "V devíti případech šlo o kontakt s potvrzeným případem v rodině a ve třech s již dříve pozitivně testovanou osobou na pracovišti. Tři osoby se infikovaly při dovolené v Chorvatsku, dvě na Vysočině, jedna na koncertu v Tučapech na Táborsku a další na rodinné oslavě. Dva nové případy se týkaly cizinců, občanů Ukrajiny a Moldávie, kteří byli s pozitivním výsledkem testováni po příjezdu do České republiky. V jednom případě se nám dosud zdroj nákazy nepodařilo zjistit. Šlo o samoplátce testovaného před odletem na Kypr," řekla hygienička.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, školy, koronavirus, Jihočeský, COVID-19, Česko, Kvetoslava Kotrbová, okres Tábor, Bechyně, Krajská hygienická stanice, Tábor, okres Strakonice, Bavorov, Záboří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli covidu jsou na jihu Čech v karanténě čtyři učitelské sbory  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.