Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Koronavirus se objevil na dalších třech školách v kraji. V Křemži musí do karantény několik učitelů

Přítomnost nákazy koronavirem musela Krajská hygienická stanice řešit u dalších třech škol. Pozitivní test měl v Bechyni jeden ze studentů, v Táboře a Křemži šlo o pracovníka školy. V poslední jmenované přišel nakažený do kontaktu s jinými učiteli, hygienici proto řešili nutná karanténní opatření.

„Bohužel jsme i dnes řešili další tři případy pozitivity ve školských zařízeních. S vedením Střední uměleckoprůmyslové školy v Bechyni jsme řešili opatření kvůli pozitivitě jednoho ze studentů. Několik studentů, kteří s ním byli v kontaktu, je v karanténě a budou postupně testováni, pracovníci školy s pozitivním studentem v kontaktu nebyli,“ uvedla ředitelka KHS Kvetoslava Kotrbová. 

Ze stávajících 299 aktivních případů na jihu Čech je jich aktuálně evidováno 99 na Českobudějovicku, 62 na Táborsku, 41 na Strakonicku, 30 na Prachaticku, 28 na Jindřichohradecku, 22 na Písecku a 17 na Českokrumlovsku.

Další pozitivní test zaznamenali hygienici u jednoho z pedagogů na střední škole v Táboře. Podle Kotrbové nebyl nakažený v kontaktu se žáky a je v domácí karanténě. Třetí případ je ze školy v Křemži na Českobudějovicku. 

„S vedením základní školy jsme jednali o karanténních opatřeních pro několik pedagogů, kteří byli v minulých dnech v kontaktu se svou pozitivní kolegyní," vysvětlila ředitelka KHS. 

Epidemiologové kvůli každodennímu nárůstu nakažených z prostředí škol zvažují možnosti různých opatření. Podle Kotrbové hledají řešení, jak chod škol v současné situaci stabilizovat.

Čtete také:

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Brno

Štítky koronavirus, nákaza, školy, Křemže, karanténa, Krajská hygienická stanice, Tábor, Bechyně, Kvetoslava Kotrbová, okres České Budějovice, Česko, okres Tábor, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Kisnij

Křemže je na Českokrumlovsku!!! Naučte se alespoň hledat než napíšete blud. Už se řadíte na úroveň Blesku!!!

Sobota, 5. září 2020, 18:18Odpovědět

Jan Richter

TO je z toho že NEBYLY ZAVŘENÉ HRANICE a lidi : JÁ MŮŽU JÁ NIC NEPŘIVEZU . A přivezly koukejte na ty nárůsty to je vina lidí že vyjely za hranice a volí i de...í DEMOKRACII ... ZLATÍ SOUDRUZY Z KSČ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pátek, 4. září 2020, 08:38Odpovědět

Koronavirus se objevil na dalších třech školách v kraji. V Křemži musí do karantény několik učitelů  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.