Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zájem o testování na koronavirus je obrovský. Budějcká nemocnice navýšila kapacitu sedminásobně

Vzhledem k obrovskému nárůstu poptávky po stěrech na onemocnění koronavirem bude Nemocnice České Budějovice od pondělí provádět stěr jen osobám bez potvrzené rezervace pouze v případě průběžné volné kapacity, a to jen u pacientů s příznaky onemocnění. Ti musí mít zároveň také žádanku od lékaře nebo od hygienické služby.

„K uvedenému opatření bohužel musíme přistoupit i přes opakované navýšení kapacity obou našich odběrových míst a přidání směn navíc. Oproti jaru jsme kapacitu navýšili sedminásobně a jsme nejvýkonnějším odběrným centrem v kraji. Fronty oddělíme tak, aby nedocházelo k čekání objednaných pacientů. Osobám bez potvrzené rezervace bohužel nejsme schopni garantovat provedení stěru v daný den. SMS s potvrzením, kterou jsou pacienti povinni se při příchodu na odběrné místo prokázat, je zasílána při provedení rezervace na zadané telefonní číslo,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek

Na veřejnost se generální ředitel krajské nemocnice obrací s žádostí. „Zdravotníci naší nemocnice dělají, co mohou pro vaše zdraví. Prosíme vás, nebuďte na ně agresívní,“ doplnil.

Za pátek zaznamenali hygienici na jihu Čech 830 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Aktuálně pozitivních na jihu Čech je 7 150 osob. Od března zde v souvislosti s koronavirem zemřelo celkem 73 lidí.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, testování, nemocnice, České Budějovice, COVID-19, pacient, Nemocnice České Budějovice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o testování na koronavirus je obrovský. Budějcká nemocnice navýšila kapacitu sedminásobně  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.