Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na jih Čech dnes dorazí vakcíny proti koronaviru. První očkování proběhne zítra

S jednodenním předstihem dorazí na jih Čech vakcíny k očkování proti koronaviru. Dorazit by mělo necelých tisíc dávek, které budou určeny pro zdravotníky. Jako první by měl být zítra naočkován bývalý primář infekčního oddělení budějcké nemocnice Václav Chmelík.

„Bylo nám oznámeno, že vakcíny dorazí už dnes. Nevíme ale přesně, v kolik hodin,“ oznámil dnes ráno hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. Na jih Čech by mělo dorazit celkem 975 dávek očkovací látky.

První várka očkování bude určena pro zdravotníky. Přesně 375 dávek zůstane v budějcké nemocnici, stovku dávek potom dostane každá z okresních nemocnic Jihočeského kraje. „Bezprostředně po obdržení informace od ministerstva zdravotnictví jsme zahájili veškeré organizační kroky k zajištění vakcinace našich zaměstnanců," uvedl předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek.

První očkovací vakcíny proti onemocnění covid-19 dorazí na jih Čech na Silvestra

První dávky očkovací vakcíny proti onemocnění covid-19 by měly na jih Čech dorazit poslední den letošního roku. V pondělí o tom informoval Krajský úřad Jihočeského kraje. Vakcíny by měly být v první vlně určeny hlavně pro zdravotníky.

S očkováním se začne už zítra. „Jako první bychom měli očkovat bývalého primáře z infekčního oddělení Václava Chmelíka, který očkovat chce. Pokračovat se potom bude od 4. ledna ve všech okresních nemocnicích,“ uvedl Kuba.

Nejdříve by měli být podle nemocnice očkováni starší pracovníci, kteří mají větší riziko těžkého průběhu. Mezi prvními očkovanými budou zaměstnanci z COVID jednotek, Anesteziologicko-resuscitačního oddělení či jednotek intenzívní péče,“ dodal Šnorek.

Přes čtyři tisíce nakažených

K úternímu večeru zaznamenali jihočeští hygienici za uplynulých 24 hodin 575 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Nově se uzdravilo 399 nemocných, dvanáct zemřelo. Kumulativní počet nakažených od začátku pandemie vzrostl na 39 182. Počet vyléčených se zvýšil na 34 102, aktuálně pozitivních je 4 458 lidí. Od března v souvislosti s koronavirem zemřelo v kraji 622 lidí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, očkování, Jihočeský kraj, Česko, nemocnice, Václav Chmelík, Martin Kuba, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jih Čech dnes dorazí vakcíny proti koronaviru. První očkování proběhne zítra  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.