Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krumlovské očkovací centrum zahájí provoz ve čtvrtek. Pomůžou dobrovolníci z řad strážníků i zaměstnanci divadla

Ve sportovní hale v Českém Krumlově se ve čtvrtek otevře další jihočeské očkovací centrum. Zdravotníkům budou s administrativou a organizací pomáhat dobrovolníci z řad zaměstnanců městského úřadu, divadla, základních škol, Českokrumlovského rozvojového fondu, klášterů a městské policie.

Sportovní hala se pro potřeby OČKO centra připravovala celý únor. Přes palubovku je položená nová plovoucí podlaha a příčky rozdělily celý prostor tělocvičny na přijímací a odchozí administrativní část, ordinaci lékaře, tři očkovací boxy, čekárnu po aplikaci vakcíny a další prostory pro zázemí.

„Provoz centra se ze začátku plánuje dle dodávek vakcín, do konce února počítáme s jedním dnem týdně. Během března dojde k navýšení dodávek vakcín, nicméně nelze dopředu stanovit přesnou provozní dobu,“ říká Lenka Trojáková, vrchní sestra z Nemocnice Český Krumlov.

Lékaři a sestry se přesunou do OČKO centra z areálu českokrumlovské nemocnice, kde se očkovalo doposud. Zdravotnímu personálu budou vypomáhat dobrovolníci.

„Dobrovolníci budou poskytovat informace všem příchozím, pomohou klientům s vyplňováním potřebných podkladů a také budou registrovat očkované do Informačního systému infekčních nemocí,“ vyjmenovává úkoly dobrovolníků tajemník Městského úřadu Český Krumlov Radim Rouče.

Přijíždějící klienti očkovacího centra mohou využívat parkování na přilehlé ploše bus stopu „B“. Parkování je po dobu dvou hodin zdarma.

Ohodnoť článek

Foto město Český Krumlov

Štítky Český Krumlov, koronavirus, covid-19, očkování, sportovní hala, nemocnice., očkovací centrum, ČESKOKRUMLOVSKÝ ROZVOJOVÝ FOND, spol. s r.o., vakcína, Nemocnice Český Krumlov, a.s., divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krumlovské očkovací centrum zahájí provoz ve čtvrtek. Pomůžou dobrovolníci z řad strážníků i zaměstnanci divadla  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.