Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeští hygienici hlásí nejvyšší mezidenní nárůst nakažených covidem v letošním roce

Černé scénáře se pomalu začínají naplňovat. Jihočeští hygienici hlásí za čtvrtek nejvyšší mezidenní nárůst nakažených koronavirem v letošním roce. Během čtvrtka přibylo na jihu Čech 971 pozitivních, což překonalo i čísla z 6. ledna, kdy hygienici zaznamenali 957 nakažených. Oproti minulému čtvrtku jde o zhruba třetinový nárůst.

„Dnešní masivní nástup nových případů je bohužel projevem toho, co jsme očekávali a na co jsme v posledních dnech upozorňovali, tedy šíření viru včetně britské varianty, která cirkuluje naší populací v několika proudech od západu na východ. Tak vysoký denní výskyt jsme letos zaznamenali pouze jednou – šestého ledna, kdy jsme verifikovali 957 případů - a šestého listopadu loňského roku, kdy v kraji přibylo 1013 případů. Bohužel, musíme se připravit na to, že takto vysoké výskyty jako dnes můžeme očekávat i v příštích dnech,“ doplnila ředitelka krajské hygieny Kvetoslava Kotrbová.    

Za čtvrtek zaznamenali hygienici na jihu Čech 971 nově potvrzených případů koronaviru. Celkem 492 nemocných se uzdravilo, tři osoby zemřely. „Ve dvou stech šestasedmdesáti dnešních případech byl zdrojem nákazy kontakt s pozitivní osobou v rodině a v sedmi desítkách na pracovišti. Šestadvacet nových případů se týkalo škol a pětadvacet zdravotnických zařízení. Jedna osoba se nakazila při pobytu v Maďarsku. U ostatních případů zatím nebylo možné zdroj nákazy identifikovat,“ dodala Kotrbová.

Počet aktuálně pozitivních n kraji vzrostl na 6 714 osob. Od loňského března, kdy byl v Jihočeském kraji zaznamenán první případ onemocnění, hygienici registrují celkem 1 073 úmrtí ve spojitosti s onemocněním covid-19.

Ohodnoť článek

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, COVID-19, nákaza, KHS, hygiena, Česko, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hygienici hlásí nejvyšší mezidenní nárůst nakažených covidem v letošním roce  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.