Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Během prvního dne provedli policisté téměř 6000 kontrol. Do kraje nepustili 39 aut

Téměř šest tisíc kontrol provedli jihočeští policisté během prvního dne, kdy v Česku platila přísnější protiepidemická opatření. Během kontrol zaznamenala policie 70 přestupků, většinu ale řešila domluvou a vysvětlením nových pravidel. Některým vozidlům ale nebyl vstup do kraje povolen.

Policie za prvních 24 hodin provedla 5666 kontrol. Z toho řešili 70 přestupků. „Převážně se s řidiči domluvili a vysvětlili nová opatření. Ve většině případů se policisté setkávali s pochopením kontrolovaných osob. V některých složitých případech sami policisté pomáhali občanům najít možnost, jak uplatnit konkrétní výjimku při cestě za opuštěnou seniorkou s potřebou nákupu a podobně,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle něj policie děvětatřiceti vozům vstup do kraje nepovolila.

Policie od půlnoci kontrolovala pohyb mezi okresy. Žádné větší problémy zatím nezaznamenala

Kvůli stále horšící se situaci s koronavirem začala policie od dnešní půlnoci kontrolovat pohyb v kraji. Lidé mohou mezi okresy cestovat pouze k lékaři, za prací nebo na úřad. K takové cestě musí mít navíc platné potvrzení. Podle policejního...

Podle nařízení vlády platí kvůli koronaviru od pondělí omezený pohyb na území okresů i mezi nimi. „Kontrolám se věnují takzvané plovoucí hlídky. Znamená to, že přejíždí mezi jednotlivými místy a ověřují, zda lidé, kteří se pohybují v okrese nebo přejíždějí z jednoho do druhého, mají pro tyto přesuny důvod," uvedl.

Jihočeský kraj má sedm okresů. Svou rozlohou více než 10 tisíc kilometrů čtverečních je po Středočeském druhým největším v zemi. Řada lidí z jihu Čech dojíždí za prací mimo region. Nejčastěji do Středočeského kraje nebo do Prahy.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj ČTK

Štítky policie, kontrola, lockdown, koronavirus, Česko, Středočeský kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během prvního dne provedli policisté téměř 6000 kontrol. Do kraje nepustili 39 aut  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.