Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Čech ubylo třetí den v řadě nákaz covidem

Třetí den v řadě výrazně přibývá uzdravených lidí, kteří se léčili z koronaviru. Naopak ubývá těch, kteří jsou na nemoc pozitivně testováni. V tiskové zprávě to uvedla ředitelka krajské hygieny Kveta Kotrbová. Aktuálně je na jihu Čech nakaženo necelých 12 tisíc lidí.

Počet nakažených se během včerejšího dne snížil o více než 800 případů. Aktuálně pozitivních je na jihu Čech celkem 11 886 lidí. Podle ředitelky Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvety Kotrbové jde o několikátý den v řadě, kdy nakažených ubývá. „Třetí den za sebou zaznamenáváme úbytek aktivních případů a věříme, že data za další dny tento pozitivní trend potvrdí," uvedla Kotrbová.

Nejčastěji se podle ní lidé nakazí při kontaktu s pozitivně testovaným v rodině, poté na pracovišti. Ubývá také počet nově pozitivně testovaných. Během včerejšího dne přibylo 140 případů, což je podle dat KHS o 46 méně než v pondělí minulý týden.

Nejvíce nakažených je na Českobudějovicku, kde je evidováno 3 094 případů. Přes 2200 případů je hlášeno na Jindřichohradecku, 1 961 na Táborsku, 1 591 na Písecku, 1 345 na Strakonicku, 992 na Českokrumlovsku a 698 na Prachaticku.

Ohodnoť článek

Foto DPMB

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, nákaza, epidemie, Česko, Krajská hygienická stanice, COVID-19, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech ubylo třetí den v řadě nákaz covidem  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.