Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V jižních Čechách dál klesá počet pozitivních na covid

Hygienici na jihu Čech evidují za posledních 24 hodin 449 nových případů koronaviru, o 110 méně než minulou středu. Počet pozitivních dál klesá, nově o 140 případů na 6488 lidí. Nově se vyléčilo 577 Jihočechů, 12 jich zemřelo.

Laboratoře otestovaly PCR metodou 783 vzorků. Ve 200 nových případech šlo o přenos v rodině, přibližně ve dvaceti na pracovišti. „Výrazně v posledních týdnech poklesl počet přenosů infekce v zařízeních sociálních služeb a ve zdravotnictví. Evidujeme tří případy přenosu infekce ve školském prostředí, dva případy v sociálních službách a dva případy ve zdravotnictví," uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Kveta Kotrbová. Pět případů je nákaza ze zahraničí, z toho ve čtyřech případech z Rakouska, v jednom z Portugalska.

V jižních Čechách se od začátku pandemie loni na jaře prokázal covid-19 u 92 284 lidí. Vyléčilo se 84 249 Jihočechů. Od loňského března zemřelo v souvislosti s koronavirem v kraji 1547 lidí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky koronavirus, Jihočeský kraj, nakažení, hygiena, COVID-19, Česko, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Rakousko, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jižních Čechách dál klesá počet pozitivních na covid  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.