Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Počet pacientů s covidem v jihočeských nemocnicích klesl na 319

Počet pacientů s koronavirem v jihočeských nemocnicích klesl na 319. Je to o polovinu méně než před měsícem, kdy bylo 19. března hospitalizováno 660 lidí. Většina nemocnic se proto připravuje na návrat k operacím, které v minulých týdnech a měsících odkládaly.

„Čísla hospitalizovaných klesají. Ale pořád máme hodně pacientů s koronavirem na lůžkách s intenzivní péčí," uvedla ředitelka holdingu Jihočeské nemocnice Zuzana Roithová. Na odděleních jednotek intenzivní péče je nyní 71 pacientů s covidem-19. Je to téměř o 60 méně než před měsícem. „Jenže pořád jsme na stejné úrovni jako při podzimní koronavirové vlně. Celkový počet hospitalizovaných byl tehdy také k šesti stovkám, ale na intenzivních lůžkách leželo maximálně 60 až 70 pacientů," uvedla Roithová.

Dodala, že s ohledem na vývoj se každá nemocnice podle svých možností vrátí k zákrokům, které v polední době odkládaly. Jde například o výměny kyčelních kloubů nebo operace kolen. „Ale třeba v Českém Krumlově mají stále šest covidových pacientů na intenzivní péči, což je více, než umožňuje kapacita. V takovém případě se pak těžko dá hovořit o obnovení provozu. Ale naopak třeba v Písku a Strakonicích už objednávají pacienty na odkládané zákroky," řekla.

Podle údajů hygieniků je momentálně pozitivních na koronavirus 6309 Jihočechů. V jižních Čechách se od začátku pandemie loni na jaře prokázala nemoc covid-19 dohromady u 93 121 lidí. Vyléčilo se z ní 85 253 lidí a 1559 pacientů s koronavirem zemřelo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky Jihočeský kraj, nemocnice, pacienti, koronavirus, pacient, COVID-19, Zuzana Roithová, Jihočeské nemocnice, a.s., Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s covidem v jihočeských nemocnicích klesl na 319  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.