Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Počet nakažených koronavirem klesá. V kraji je aktuálně 776 pozitivních osob

Počet nakažených koronavirem stále klesá. Za páteční odpoledne a sobotu je v kraji potvrzeno pouze dvaačtyřicet nových případů onemocní. Hlášeno navíc není žádné nové úmrtí v souvislosti s nákazou. Celkový počet úmrtí s covidem v kraji tak stále zůstává na čísle 1 770. K dnešnímu dni je pozitivních 776 Jihočechů.

Za páteční odpoledne a sobotu přibylo dvacet nakažených žen a dvaadvacet mužů. „U dvou desítek případů byl cestou přenosu kontakt v rodině, ve dvou kontakt v zaměstnání a registrujeme též tři případy ve školním prostředí. Počet aktivních případů na začátku víkendu poklesl o 80 na 776, největší denní přírůstky hlásily okresy Prachatice, České Budějovice a Český Krumlov, ve zbývajících okresech se počty nových případů pohybovaly mezi nulou až dvěma,“ říká ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Ze 776 aktivních případů je jich evidováno 383 na Českobudějovicku, 149 na Českokrumlovsku, 45 na Táborsku, 59 na Písecku, 53 na Jindřichohradecku, 51 na Prachaticku a 36 na Strakonicku.

Se zpomalením epidemie se v Česku v minulých týdnech postupně opět uvolnila protiepidemická opatření. V pátek ministerstvo zdravotnictví také oznámilo, že ani počty účastníků letních dětských táborů nebudou omezeny. Povinnost pro žáky mít kvůli koronaviru zakrytý nos a ústa při výuce ale ještě zatím v pondělí neskončí, řekl v pátek ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v České televizi. Možnost zrušení povinnosti od příštího týdne zmínil počátkem týdne ministr školství Robert Plaga (za ANO). Vojtěch uvedl, že s Plagou a hygieniky by měl v pondělí znovu jednat, záležet bude na vývoji epidemiologické situace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, onemocnění, COVID-19, nákaza, KHS, hygiena, Adam Vojtěch, Robert Plaga, ANO 2011, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, České Budějovice, Český Krumlov, Česká televize, Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nakažených koronavirem klesá. V kraji je aktuálně 776 pozitivních osob  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.