Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žáci a učitelé v Jihočeském kraji by mohli při výuce odložit respirátory, uvedl Vojtěch

Školáci a učitelé v Libereckém, Zlínském a Jihočeském kraji zřejmě nebudou muset mít respirátory při výuce ve třídách. Řekl to dnes ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v Ústí nad Labem, kde se nechal ve velkokapacitním centru očkovat. Rozhodovat o tom bude v pondělí vláda. Povinnost nosit respirátory při vyučování neplatí od úterý v celé České republice s výjimkou třech uvedených krajů.

Pravděpodobně k tomu dojde zítra (v pondělí), že už i v těchto krajích tuto povinnost zrušíme, protože ve všech těchto krajích se ta situace zlepšuje," uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). 

Podle ředitelky Krajské hygienické stanice Kvetoslavy Kotrbové je epidemiologická situace v kraji klidná. „Incidence COVID-19 má charakteristiky typické pro respirační onemocnění a jsem ráda, že podle všeho budou vyslyšeny našeho snahy o to, aby výuka ve školách našeho kraje již mohla od příštích dnů probíhat bez respirátorů, protože se situace u nás v podstatě neliší od jiných regionů,“ uvedla v tiskové zprávě.

Zlínský, Jihočeský a Liberecký kraj byly jedinými kraji, kde bylo takzvané incidenční číslo, tedy počet nakažených za uplynulý týden v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, nad hodnotou 30. Nyní je tato hodnota pod 25.

Pokud data za pondělí podle Vojtěcha ukážou, že trend poklesu hodnoty pokračuje, nebudou muset žáci od úterý nosit respirátory ani ve zbývajících třech krajích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky Jihočeský kraj, koronavirus, roušky, respirátory, školy, respirátor, Adam Vojtěch, ANO 2011, Liberecký kraj, Česko, Ústí nad Labem, Zlínský kraj, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci a učitelé v Jihočeském kraji by mohli při výuce odložit respirátory, uvedl Vojtěch  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.