Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

OČKO se vrací na budějcké výstaviště. Kraj spustí také informační linku

Příští týden se do pavilonu T1 vrátí velkokapacitní očkovací centrum. Kraj tak chce usnadnit a zrychlit přístup Jihočechů k očkování. Na sociálních sítích o tom informoval hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

„V téhle situaci chceme maximálně usnadnit a zrychlit přístup Jihočechů ať už ke třetím posilovacím dávkám nebo k prvnímu očkování, o které narůstá zájem. Ten nárůst bude s velkou pravděpodobností pokračovat. V této chvíli je tak vysoký, že ordinace praktických lékařů i ambulance naší budějovické nemocnice nestačí tuto kapacitu v okrese České Budějovice pokrýt tak rychle a komfortně, jak potřebujete,“ napsal hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

OČKO by se mělo znovu otevřít na stejném místě v příštím týdnu. Přesný datum ale zatím kraj neuvedl. „Zároveň bude ve stejný termín spuštěna Informační linka Jihočeského kraje pro očkování, která bude nápomocna těm z Vás, kteří pomoc nebo informace k očkování potřebují. Její provoz bude v pracovních dnech od 8 do 16 hodin na čísle 702 288 081,“ dodal Kuba.

V posledních 24 hodinách zaznamenali hygienici přes tisíc nových případů. „Přes tisíc případů denně jsme měli naposledy v polovině března. Co je daleko horší, to je včerejších 12 úmrtí. Většinou ve skupině nad 65 let, ale zaznamenali jsme i dvě úmrtí ve věkové skupině 45 až 54 let. Situace je závažná a vyžaduje smysluplná opatření očkováním a testováním počínaje, ale sebelepší opatření nemají smysl, pokud je lidé nedodržují,“ uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky očko, očkování, centrum, koronavirus, Martin Kuba, Jihočeský kraj, České Budějovice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OČKO se vrací na budějcké výstaviště. Kraj spustí také informační linku  |  Koronavirus  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.