Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Ve Vimperku se střílelo. Policisté našli viníka s airsoftovou zbraní

Chvilkové drama, kdy občan nahlásil na linku 158 střelbu, skončilo dobře. Policisté zjistili, že střelec byl nadšenec pro airsoft, který zkoušel svou opravenou zbraň. Hrozí mu ale vysoká pokuta.

Událost se stala nedávno ve městě Vimperk, kde se občan s airsoftovou zbraní procházel po městě. Dle vyjádření policie měl zbraň předtím v opravě a na několika místech si z důvodu zkoušky vystřelil. „Incident oznámil vyděšený občan na linku tísňového volání 158, čímž zmobilizoval policisty, kteří v plné zbroji s ochrannými prostředky vyjeli incident prověřit. Občan měl samopal AK 47,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Martina Joklová.

Policisté posléze zjistili, že údajný pachatel je občan s airsoftovou zbraní. „Pokud bude v rámci zkoumání potvrzeno, že se jedná o zbraň kategorie D, hrozí osobě postih za přestupek podle zákona o zbraních a střelivu až do výše 30 000 korun, včetně možnosti propadnutí zbraně,“ upřesnila dále Joklová. „Držení těchto zbraní je jasně dané příslušným zákonem.

Policisté zároveň varují všechny ostatní držitele airsoftových zbraní, že hazardují se svými životy. „Pokud nectí literu zákona o zbraních, střelivu a i přes zákaz tyto zbraně nosí viditelně na místech veřejnosti přístupných nebo dokonce na těchto místech s nimi střílí, tak v době, kdy se všude mluví o hrozbě teroristických útoků, si neuvědomují neuváženost svého jednání a svým jednáním mohou u spoluobčanů vzbudit i bezprostřední pocit ohrožení a zároveň tím uvádějí bezpečnostní složky do stavu plné pohotovosti s možností využití krajních prostředků k odvrácení potenciálního nebezpečí.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky airsoftová zbraň, střelba, Vimperk, zbraň, AK-47

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Kdyby se ta naše slavná Policie starala raději o něco užitečnějšího nestarala se o blbosti.

Úterý, 12. ledna 2016, 13:46Odpovědět

Ve Vimperku se střílelo. Policisté našli viníka s airsoftovou zbraní  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.