Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž kličkoval táborskými ulicemi. Nadýchal přes tři promile

Policisté v Táboře zadrželi včera ráno osmapadesátiletého muže, který usedl za volant značně opilý. Reagoval až na opětovnou výzvu.

Krátce před půl třetí hodinou nad ránem zadrželi táborští policisté dalšího z řidičů, který usedl za volant svého automobilu pod vlivem alkoholu. Dle zjištěných informací kličkoval se svým osobním vozidlem tovární značky Renault ulicemi táborského Sídliště nad Lužnicí a dále směřoval do Sezimova Ústí II,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek.

Policisté řidiče zastavili na parkovišti u ulice Rudé armády. „Následné odborné měření přístrojem Dräger jen potvrdilo, proč řidič reagoval až na opětovnou výzvu k zastavení a jeho reakce byly více než nepředvídatelné. Test ukázal hodnotu 3,23 promile alkoholu v dechu,“ řekl dále Doubek s tím, že muž se nyní bude zodpovídat před soudem z podezření ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hrozí mu i trest odnětí svobody na dobu až jednoho roku, peněžitý trest nebo trest zákazu činnosti. Pokud by i přes zákaz sedl za volant, hrozil by mu trest odnětí svobody na dobu až tří let.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky promile, policie, řidič, Tábor, Rudá armáda, Renault, Lužnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž kličkoval táborskými ulicemi. Nadýchal přes tři promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.