Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Agresor napadl manželku, dceru a sousedku. Poté utekl

Dva případy domácího násilí museli v minulých dnech řešit strážníci budějcké městské policie. Minulý čtvrtek nejprve podnapilý muž napadl svou manželku a dceru, následně udeřil i sousedku, která se žen přišla zastat. O dva dny později byl agresorem také opilec, jenž je s napadenou ženou v probíhajícím rozvodovém řízení.

Městští policisté vyjížděli ve čtvrtek 18. února ve 21 hodin na sídliště Máj, kde bylo oznámeno napadení ženy. „V jednom z bytů mělo dojít k rodinné hádce. Podnapilý muž, který se vrátil domů, měl fyzicky napadnout svou manželku a dceru. Napadené dvojice se zastala sousedka, kterou poté agresor uhodil do tváře a následně z místa utekl,“ říká tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

Manželka s dcerou městské policii oznámily, že k jejich zranění nedošlo a nepotřebují tak lékařské ošetření. Přesto dostaly od hlídky poučení a o věci byla informována i Policie České republiky, u které nyní mohou obě dvě podat trestní oznámení.

Kolem sobotní jedné hodiny ranní museli strážníci za podobným případem do bytu nedaleko centra města. Informaci o napadení jim zavolala samotná napadená. Její muž, se kterým se však rozvádí, přišel domů pod vlivem alkoholu a začal ženu nejprve urážet slovy, poté ji ale měl začít strkat a házet po ní kuchyňským náčiním.

„Ve chvíli, kdy osmatřicetiletý muž z Českých Budějovic viděl, že jeho žena volá na městskou policii, tak svého jednání zanechal a ukryl se do koupelny. Následná přítomnost strážníků se muži vůbec nelíbila. Hlídku začal urážet a vyhrožovat jí napadením. Jeho agresivita se stupňovala a na zákonné výzvy nereagoval,“ doplňuje Štýfal.

Jeho pokus dostat strážníky z místnosti byl však marný. Policisté použili donucovací prostředky a agresora zpacifikovali. Dechová zkouška na alkohol potvrdila 2,19 promile v krvi. Přivolána byla i Policie České republiky, která si věc převzala k následnému řešení. 

Štítky obecní policie, napadení, Policie České republiky, Sídliště Máj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor napadl manželku, dceru a sousedku. Poté utekl  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.