Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 4. října 2024  |  Svátek má František
Bez reklam

Se svým společníkem rozesílal Rumun podvodné e-maily a okrádal klienty. Teď sedí v budějcké cele

Jihočeští kriminalisté odhalili závažný hospodářský trestný čin. Ve spolupráci s rumunskými kolegy se jim podařilo najít Rumuna, který vytvářel falešné stránky bank a kradl peníze nic netušícím klientům. Nyní už sedí v budějcké policejní cele.

„Pětatřicetiletý cizinec si se společníkem založil na pobočce jednoho bankovního domu účet, který pak využíval k podvodům. V létě 2014 pomocí počítače rozesílal klientům bankovního domu podvodný e-mail, tvářící se jako bankovní servis, a po otevření přílohy e-mailu se nic netušícím uživatelům objevila velmi dobře provedená kopie internetových stránek bankovního domu,“ zmiňuje mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Rumun tak od „klientů“ získal přihlašovací údaje, autorizační kódy a díky nim si na založený účet převedl se společníkem peníze uživatelů, kteří o tom však vůbec netušili. Pomocí platební karty pak neprávem získané finance vybírali v Praze.

Podvody si pachatelé přišli na několik desítek tisíc korun. Občana Rumunska si před několika dny převzali na letišti budějčtí kriminalisté a podali podnět k jeho vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody ve výši tří až osmi let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky dům, Praha, Rumunsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Se svým společníkem rozesílal Rumun podvodné e-maily a okrádal klienty. Teď sedí v budějcké cele  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.