Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Táborští hasiči pomohli kobyle, která se propadla do sklepa domu

Kobylu Shanghai propadlou do sklepa museli v pondělí v Záhosticích na Táborsku zachraňovat profesionální hasiči. Zásah, který trval dvě hodiny, byl úspěšný, kůň vyvázl bez jakéhokoliv zranění.

Do Chýnova, kam patří část Záhostice, vyjeli táborští hasiči před půl jedenáctou dopolední. Když dorazili na místo, zjistili, že se kobyla propadla podlahovým vstupem do sklepa domu připraveného k demolici. „Aby se hasiči ke kobyle nejenže dostali, ale zároveň ji mohli bezpečně vyprostit, bylo potřeba odstranit část střešní krytiny a dřevěného podbití nad místem propadu,“ zmiňuje mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na místo tak jako posilová jednotka dorazil automobilový jeřáb, který pomohl hasičům rozebrat krov střechy. Ti museli zbavit vstup do sklepa ostrých hran a odstranili i ocelové zárubně, které by mohly kobylu poranit.

„Poté veterinářka podala kobyle sedativa a po jejím zklidnění hasiči kobylu podvázali nosnými popruhy a jeřábem opatrně vyprostili ze sklepa ven. Zachráněnou kobylu si převzala majitelka,“ popisuje šťastný konec příběhu Matějů.

Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky sklep, klisna, Chýnov, okres Tábor, Záhostice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborští hasiči pomohli kobyle, která se propadla do sklepa domu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.