Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Seniorka se chtěla nechat přejet vlakem, tlak vzduchu ji ale nepustil na koleje. Zachránili ji policisté

Na sklonku minulého týdne, tedy v neděli, zachránili policisté z budějckého obvodního oddělení Čtyři Dvory život seniorce, která si chtěla nechat vzít život na kolejích v Hrdějovicích. Dva hlídkující strážci zákona však zasáhli včas.

Incident se udál krátce po 13. hodině. Policisté přijali telefonát od muže, kterému jeho babička oznámila, že chce ukončit svůj život. „Policisté se okamžitě přesunuli do Hrdějovic do blízkosti železničního přejezdu v Opatovické ulici, kde skutečně viděli u kolejiště starší ženu, která se opírala o chodítko,“ popisuje mluvčí policie Milan Bajcura.

Policisté ihned věděli, co mají dělat. Doběhli k seniorce a odvedli ji do bezpečné vzdálenosti. Tam začali zjišťovat, proč chtěla žena spáchat sebevraždu. „Také zjistili, že se ženě nepodařilo dojít k vlaku, v době, kdy tudy projížděla vlaková souprava, a tlak vzduchu ji nepustil blíž. Proto se rozhodla, že skočí pod další vlak. Ten měl projíždět o pár minut později,“ doplňuje Bajcura.

Seniorku si do své péče převzali lékaři ve zdravotnickém zařízení, zachránci ženy informovali o ukončení události operační středisko.  

Štítky Hrdějovice, Čtyři Dvory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seniorka se chtěla nechat přejet vlakem, tlak vzduchu ji ale nepustil na koleje. Zachránili ji policisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.