Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kozel útočil na budovu univerzitní knihovny

Kozí rodinka z budějcké zemědělské fakulty zřejmě toužila po volnosti. A tak vyrazila do areálu Jihočeské univerzity. Museli k nim vyjíždět českobudějovičtí strážníci. A to hlavně proto, že agresivní kozel „si vyřizoval účty" s budovou univerzitní knihovny.

V areálu Jihočeské univerzity v Branišovské ulici v Českých Budějovicích se v pondělí 17. července ráno procházela tříčlenná rodina kozy domácí. V šest hodin ráno tam kozy překvapily muže procházejícího kolem hlavní silnice. Muž neváhal a o kozích tulácích informoval městskou policii. Kozy zjevně patřily do majetku zdejší Zemědělské fakulty.

„Strážníci dali vědět zaměstnanci odpovědného za chovaná zvířata, a sotva tak učinili, operační středisko městské policie přijalo další oznámení," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Tentokrát se kozel, koza a malé kůzle přesunuli k budově univerzitní knihovny. Zaměstnankyně Jihočeské univerzity byla svědkem toho, jak agresivní kozel začal svými rohy narážet do skleněné výplně zdi budovy. Žená se obávala, aby kozel nezpůsobil nějakou škodu, a tak přivolala na místo strážníky.

„Ti po příjezdu na místo kozy zajistili a nakonec je předali do rukou zodpovědných pracovníků Jihočeské univerzity," dodala Školková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kozel, strážník, univerzita, budova, knihovna, útok, vysokoškolská knihovna, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, koza, obecní policie, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kozel útočil na budovu univerzitní knihovny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.