Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár teplárenského komínu v Plané nad Lužnicí likvidovali hasiči dvě hodiny

Táborští hasiči bojovali během noci z úterý na středu s požárem komínu v teplárně v Plané nad Lužnicí. Zlikvidovali jej během dvou hodin. Jeho příčina není známa, nebyl však při něm nikdo zraněn.

Informaci o požáru dostalo operační středisko minutu po půl jedenácté večerní. Na místo ihned vyjely jednotky profesionálních hasičů z Tábora a dobrovolní hasiči z Plané nad Lužnicí.

„V době příjezdu jednotek na místo události hořel komín a střecha přilehlého objektu. Jednotky zahájily hasební práce na přilehlém objektu tak, aby nedošlo k rozšíření na další stavební objekty. Na samotné komínu zásah prováděn nebyl,“ říká zastupující tisková mluvčí jihočeských hasičů Jana Neškodná.

Přesně po dvou hodinách se hasičům podařilo požár zlikvidovat. Až do půl páté ráno však na místě zůstala jednotka z Tábora, která situaci nadále monitorovala. „Již v nočních hodinách byly zahájeny činnosti ke zjištění příčiny vzniku požáru ve spolupráci s policií, které pokračují i nadále,“ dodává Neškodná.

Štítky požár, komín, Planá nad Lužnicí, hasiči, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár teplárenského komínu v Plané nad Lužnicí likvidovali hasiči dvě hodiny  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.