Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž se po ulici procházel s plynovou pistolí. Strážníci ho ihned zajistili

V pátek 18. srpna dopoledne přijala hlídka městské policie oznámení o muži, který se prochází v Otakarově ulici s předmětem připomínajícím střelnou zbraň. Strážníci se ihned vydali zjistit, zda se jedná o atrapu nebo skutečnou zbraň.

Muže, který odpovídal popisu, spatřila hlídka v ulici Bedřicha Smetany. V pravé ruce skutečně držel předmět připomínající střelnou zbraň. „Strážníci muže důrazně vyzvali, aby zbraň položil na zem a ustoupil od ní. Muž výzvy strážníků uposlechl a na vysvětlenou uvedl, že se jedná o plynovou zbraň. Tu údajně zakoupil toho dne v jedné z vojenských prodejen v centru města. Doklad o zakoupení zbraně však nedostal,“ popsala tisková mluvčí Věra Školková. Strážníci muže upozornili, že je zákonem zakázáno nosit zbraň viditelně na veřejnosti nebo na místě veřejnosti přístupném.

Při jednání s pětadvacetiletým mužem navíc strážníci pojali důvodné podezření, že je muž pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Dotyčný se svěřil, že trpí psychickou chorobou, se kterou se v současné době léčí. Orientační dechová zkouška na alkohol se ale ukázala jako negativní.

Na místo byla následně přivolána hlídka Policie České republiky, která si případ převzala k dalšímu šetření. Muž bude nyní čelit obvinění z přestupku, kterého se dopustil porušením zákona o střelných zbraních a střelivu.

Tisková zpráva

Štítky městská policie, muž, plynová pistole, zbraň, střelná zbraň, Bedřich Smetana, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se po ulici procházel s plynovou pistolí. Strážníci ho ihned zajistili  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.