Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slovně napadal řidiče autobusu, svou přítelkyni i strážníky. Skončil v poutech a hrozí mu pokuta

Z několika přestupků proti veřejnému pořádku se bude zpovídat sedmadvacetiletý muž z Českých Budějovic, který měl ve středu 17. října vulgárně urážet řidiče autobusu městské hromadné dopravy, svou přítelkyni a následně i přivolané strážníky městské policie.

Krátce po desáté hodině dopolední prováděla hlídka městské policie běžnou kontrolní činnost v Nádražní ulici zaměřenou na osoby bez domova. Na zastávce městské hromadné dopravy strážníky oslovil řidič autobusu stojícího v zastávce, který byl ve svém voze verbálně napaden cestujícím. Ten se stále nacházel uvnitř autobusu,“ popsala situaci tisková mluvčí městské policie Věra Školková.

Nadávky ale mladý muž neadresoval pouze řidiči autobusu. Vulgárními výrazy napadal i svou přítelkyni, která s ním autobusem cestovala. Strážnici agresora vyzvali, aby vůz opustil. Ten však odmítl jejich rozkazu uposlechnout a vulgární chování obrátil i proti nim. „Muž nereagoval ani na výzvy k předložení osobního dokladu, a tak nakonec skončil v poutech strážníků. Ti ho vyvedli z autobusu a převezli ho ke zjištění totožnosti na Obvodní oddělení Policie České republiky v ulici tř. 28. Října,“ dodala Školková.

Za neuposlechnutí výzvy, znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci, včetně veřejného pohoršení mu hrozí pokuta až deset tisíc korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky muž, agrese, strážníci, zatčení, pokuta, řidič autobusu, obecní policie, České Budějovice, Policie České republiky, Strážnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovně napadal řidiče autobusu, svou přítelkyni i strážníky. Skončil v poutech a hrozí mu pokuta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.