Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: Vážná dopravní nehoda uzavřela silnici na Písecku

Necelé dvě hodiny po poledni, v neděli 22. října, uzavřela hlavní tah z Českých Budějovic do Písku, v katastru obce Semice, vážná dopravní nehoda. Čelně se zde střetly dva osobní automobily. Na místě zasahovaly všechny jednotky Integrovaného záchranného systému.

„Třiasedmdesátiletý řidič osobního automobilu tovární značky Škoda Octavia, jedoucí ve směru na Písek, zatím z neupřesněné příčiny vyjel do protisměru, kde narazil do vozidla tovární značky Škoda Felicia. Nárazem utrpěl lehké poranění a byl po ošetření na místě převezen do písecké nemocnice. Sedmadvacetiletý řidič felicie a jeho dva tříletí synové utrpěli nárazem těžká poranění. Otec s jedním se synů byli vrtulníkem letecké záchranné služby transportováni do pražské nemocnice v Motole. Druhý ze synů pak do nemocnice v Českých Budějovicích,“ popsal nehodu tiskový mluvčí Miroslav Doubek.

Na místě nehody zasahovaly všechny jednotky Integrovaného záchranného systému. Hlavní silniční tah na Písecku byl uzavřen v obou směrech. Policie dopravu odkláněla přes Nový Dvůr a Semice. Provoz byl obnoven krátce po páte hodině odpoledne. „Přesná příčina a další skutečnosti uvedené nehody jsou předmětem následného šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů,“ doplnil Doubek.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda u Písku si vyžádala dva lidské životy

Během velmi krátké doby je to v těchto místech druhá vážná dopravní nehoda. Policie nabádá řidiče, aby nejen v tomto úseku věnovali řízení svých vozů maximální pozornost a důsledně dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu.

AKTUALIZOVÁNO: Tragickou dopravní nehodu nepřežil jeden z chlapců. Otec dětí je ve velmi vážném stavu

Okolnosti této dopravní nehody dále prošetřují písečtí kriminalisté, bohužel se zapíše do těch s tragickým koncem. Jeden z tříletých synů řidiče Felicie bohužel včera dopoledne následkům vážných zranění, které při nehodě utrpěl, v nemocnici podlehl.  Jde o pětačtyřicátou oběť dopravních nehod na jihočeských silnicích,“ doplnila tisková mluvčí Kamila Čurínová Ingrišová.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, policie, Písecko, okres Písek, Písek, Semice, nemocnice, České Budějovice, Škoda Felicia, havárie, Fakultní nemocnice v Motole, Nemocnice České Budějovice, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: Vážná dopravní nehoda uzavřela silnici na Písecku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.