Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z desítek vražd na jihu Čech jsou za poslední roky čtyři nevyřešené

Jihočeská policie vyšetřovala za posledních deset let 86 vražd a pokusů o vraždu. Nevyřešené zůstávají zatím čtyři z nich. Čím delší doba od činu uplyne, tím podle kriminalistů klesá pravděpodobnost úspěšného objasnění.

Nejvíce případů za poslední dekádu řešili policisté v roce 2011, kdy se jednalo o 16 vražd nebo pokusů o vražd. Právě z tohoto roku zůstávají nevyřešené dva případy.

Jedná se o vraždu starší ženy z Českého Krumlova a ženy z Jindřichohradecka. Kromě toho policisté stále pátrají po pachateli, který v prosinci 2008 zavraždil ženu na Jindřichohradecku. Ještě nevyřešili také případ vraždy ženy na Písecku v květnu 2015, z níž byl obžalován její syn, ale soud jej zprostil obžaloby.

„Čím delší doba od případu uplyne, je celá věc složitější. Lidé si už pak nepamatují podrobnosti, i když s nimi pořád mluvíme. Ty vzpomínky prostě odeznívají a pravděpodobnost se snižuje. I tak na tom ale stále pracujeme,“ uvedl náměstek ředitele jihočeské policie Miroslav Krejčí.

Některé případy se nepodaří objasnit, přestože policisté prověřují ve všech případech vždy veškeré alternativy. „Stopy a směry vyšetřování byly všechny víceméně prověřeny. A z těch zjištěných skutečností se nepodařilo dovodit nějaký závěr ke konkrétnímu pachateli,“ řekl Krejčí k nevyřešeným kauzám.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky policie, vražda, pátrání, smrt, Česko, Miroslav Krejčí, okres Jindřichův Hradec, Český Krumlov, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z desítek vražd na jihu Čech jsou za poslední roky čtyři nevyřešené  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.