Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

CO VY NA TO? Plánovaný parkovací dům u sportovní haly se lidem příliš nezamlouvá

Pro lidi, kteří do Českých Budějovic dojíždějí například za prací a potřebují na celý den zaparkovat auto, je situace ve městě žalostná. Záchytná parkoviště jsou často plná a platit za stání na celý den se nevyplatí. Parkoviště u sportovní haly je zatím zdarma, ale jeho osud je zpečetěn, nahradí ho nový parkovací dům. Ptali jsme se proto na názory lidí v ulicích Budějc.

Jana Sluková, Rožnov


U haly parkuji často, protože pracuji nedaleko a potřebuji někde zaparkovat na celý den. Kdyby byla nasazená rozumná celodenní sazba, tak bych to využila. Když se budou platit jednotlivé hodiny a bude to drahé, tak budu zase ujíždět od Lidlu jako vždycky.

Dita Weberová, České Budějovice


Po městě autem jezdím a obvykle parkuji u Prioru nebo na Senovážném, takže za to platím a parkoviště u sportovky nevyužívám. Když tam někdo bude parkovat soukromě a půjde na celý den do města, tak proč to nezpoplatnit, ale pro lidi, kteří tam jdou za sportem by to mělo být zadarmo nebo za nějakou rozumnou cenu. Těžko ale říct, co je v dnešní době rozumná sazba. Na parkoviště moc názor nemám, ale jestli se bude srovnávat se zemí sportovka, to mi přijde jako „úchylárna“.

Vítek Štainyger, bydlí v karavanu


Já tady parkuji s karavanem a s tím se do nového parkovacího domu asi nevejdu, navíc za to nechci platit. Až to bude postavené, tak buď najdu nějaké jiné místo v Budějcích, nebo pojedu do jiného města. Jezdím sem za přáteli, když se vrátím z ciziny, a potřebuji někde parkovat dlouhodobě.

Manželé Czonských, Vimperk


Všude se parkovné zdražuje, na náměstí stojí hodina 30 korun, tak jsme si říkali, že se to tady určitě brzy také zpoplatní. Jezdíme sem asi tak jednou za měsíc, ale až bude tohle parkoviště zpoplatněné, tak ho asi využívat nebudeme. Většinou sem přijedeme na delší dobu a placené parkoviště pro nás bude zřejmě drahé, protože jsme důchodci.

Štítky parkoviště, parkovací dům, sportovní hala, České Budějovice, Lidl, Rožnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Plánovaný parkovací dům u sportovní haly se lidem příliš nezamlouvá  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.