Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté při jihočeském Speed marathonu zjistili přes sto padesát přestupků

Dopravní policisté se v minulém týdnu zaměřili na kontrolu rychlosti jízdy. Na místech, která jim pomohla vytipovat veřejnost a která byla předem zveřejněná na internetu, tedy hlídkovali ve středu 18. dubna v průběhu čtyřiadvaceti hodin.

Ve středu 18. dubna se uskutečnila na území Jihočeského kraje celorepubliková dopravně preventivní akce Speed marathon 2018.

„Na základě poznatků spoluobčanů, kteří prostřednictvím webového odkazu na policejních stránkách označili místa, kde se jezdí nepřiměřenou rychlostí, stanovili policisté Odboru služby dopravní policie, bezmála 70 míst v rámci našeho regionu,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura, s tím že na těchto místech prováděli po 24 hodin dopravní policisté buď statické měření rychlosti, nebo měření během jízdy služebních motorových vozidel.

Za uvedenou dobu zastavili a zkontrolovali 281 motorových vozidel, kdy u 103 z nich zjistili překročení nejvyšší povolené rychlosti.

Celkem policisté zjistili 150 přestupků, kdy 142 vyřešili na místě uložení pokuty příkazem, v osmi případech oznámením na místně příslušný správní orgán. Ve dvou případech zastavili řidiče, kteří za volant usedli pod vlivem alkoholu.

„Akce jistě měla svůj význam a sami řidiči se o ní dozvěděli ze sdělovacích prostředků v dostatečném předstihu. Na rychlost jízdy, která je jednou z významných příčin dopravních nehod, se zaměříme při všech dopravních akcích během celého roku,“ doplnil Bajcura.

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky policie, kontrola, doprava, řidič, bezpečnost, Speed marathon, měření rychlosti, dopravní policie, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při jihočeském Speed marathonu zjistili přes sto padesát přestupků  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.