Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Perle zapálil neznámý žhář výtah, ve kterém jela žena s dítětem. Oba stihli včas utéct

Úmyslné založení požáru má na svědomí neznámý žhář, který v pondělí 3. září odpoledne zapálil výtahovou šachtu jednoho z domů v Českých Budějovicích. V hořícím výtahu jela před příjezdem hasičů žena s malým dítětem. Oba naštěstí stihli včas utéct.

Požár byla na tísňovou linku nahlášen v pondělí několik minut po půl páté odpoledne. „K požáru pak operační důstojníci vyslali rychlý zásahový automobil a dvě cisterny českobudějovických profesionálních hasičů. Ti průzkumem zjistili, že se jedná o evakuační výtah domu u restaurace Perla,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Hasiči výtah otevřeli v přízemí a hasicím přístrojem požár uhasili. Na odvětrání domu pak nasadili přetlakový ventilátor. Na závěr kromě výtahové šachty prozkoumali také všechna patra domu, jestli se požár nerozšířil.

Před příjezdem hasičů se v hořícím výtahu ocitla matka s malým chlapečkem. Oba ale naštěstí stihli z hořícího výtahu vyběhnout před dům. „Chlapci hasiči věnovali plyšového dráčka Záchranáčka,“ prozradila Matějů.

Výše vzniklé škody byla stanovena na jeden milion korun. Kdo požár založil zatím není jasně, policie po něm ale intenzivně pátrá.

Foto Xth-Floor

Štítky ohenň, požár, výtah, Perla, dům, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Perle zapálil neznámý žhář výtah, ve kterém jela žena s dítětem. Oba stihli včas utéct  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.