Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Po Senovážném náměstí se procházel muž s puškou, šel do Mercury pro náhradní díly

Ve středu 21. listopadu si lidé na Senovážném náměstí v Budějcích mohli připadat jako na Divokém Západě. S kulovnicí v ruce se tam totiž procházel muž, na kterého hned nastoupila policejní hlídka.

Podle Zákona o střelných zbraních má totiž každý povinnost nosit svou kulovnici na veřejnosti ve stavu vylučujícím její okamžité použití. Na to policisté muže upozornili a požádali ho o doklady a zbrojní průkaz. Pro ty ho museli doprovodit do auta, kde si je zapomněl. Z mužových slov navíc zjistili, že mohl vyděsit ještě daleko více lidí – s puškou se totiž chystal do Mercury Centra, kam si do ní šel vyzvednout náhradní díl.

„Muž uvedl zbraň do stavu vylučující její okamžité použití a byl hlídkou doprovozen k vozidlu, kde ji uložil do ochranného pouzdra. Hlídce poté předložil všechny potřebné doklady a oprávnění. Přesto se muž dopustil přestupkového jednání, kterým se bude dále zabývat českobudějovický správní orgán,“ říká mluvčí strážníků David Štýfal.


 


 

Štítky Budějce, krimi, policie, zbraň, puška, kulovnice, Senovážné náměstí, Mercury, České Budějovice, Divoký západ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Senovážném náměstí se procházel muž s puškou, šel do Mercury pro náhradní díly  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.