Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jeden z jihočeských policistů, kterého vyšetřoval GIBS, spáchal sebevraždu

Jeden z jihočeských policistů, které od září stíhá Generální inspekce bezpečnostních souborů kvůli údajnému mučení třiadvacetiletého Roma, spáchal na začátku týdne sebevraždu. S informací přišel jako první dnes ráno Českobudějovický deník.

K sebevraždě mělo dojít v úterý 11. prosince. Jeden z vyšetřovaných policistů měl odjet na chatu, kde se zastřelil. Policie informaci o smrti kolegy potvrdila. „Bohužel je to pravda, ale s ohledem na jeho rodinu nebudeme sdělovat žádné podrobnosti,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Na Facebooku se k události vyjádřil kolega mrtvého policisty. „Já i moji kolegové se domníváme, že někdo svým postupem dohnal k sebevraždě našeho kolegu a kamaráda. Jednoho z nejlepších kriminalistů, syna, manžela a otce dvou dětí. Všichni víme, že nic nespáchal,“ píše.

Podle informací Deníku měl v ten samý den, kdy policista sebevraždu spáchal, znovu vypovídat na GIBS. Vyšetřovatelé mu měli oznámit rozšíření jeho trestního stíhání. V září uvedl ředitel GIBSu, že dva policisté měli třiadvacetiletému Romovi při výslechu vyhrožovat a vulgárně mu nadávat. „Dále došlo k fyzickému ataku na pachatele, přestože tento byl spoután. Následně pokračovaly vyhrůžky, na základě kterých se doznal k trestné činnosti, kterou nespáchal,“ uvedl v září šéf GIBS pro Českou televizi. 

Samotný vyslýchaný měl ale u soudu vydírání popřít. Informaci prý uvedl až poté, co ho inspekce bezpečnostních souborů kontaktovala. Podrobnější informace zjišťujeme.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, krimi, smrt, GIBS, vyšetřování Jihočeský, kraj, sebevražda, Lenka Koloušková, Facebook, Česká televize

Jeden z jihočeských policistů, kterého vyšetřoval GIBS, spáchal sebevraždu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.