Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Mirkovicích hořela pila, škody půjdou do desítek milionů. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu

Zhruba padesát jedna hasičů likvidovalo v noci požár pily v Mirkovicích na Krumlovsku. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Ten je druhým nejvyšším. Požár zasáhnul jeden celý výrobní komplex pily. Hořel objekt postavený do tvaru písmene "L", ve kterém byla výrobna a také administrativní budova. Dále hořela i v těsné blízkosti uskladněná štěpka, piliny a desky na paletách.

Požár byl na tísňovou linku ohlášen dnes devět minut po půlnoci. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanic Kaplice a Český Krumlov, následně pak i cisterny a další výšková technika ze stanice České Budějovice. Poplach byl vyhlášen jednotkám SDH obcí Velešín, Svatý Jan na Malší, Kaplice – Hubenov, Hořice na Šumavě a Zubčice.

Hasiči na místě zjistili, že je plameny zasažen celý areál pily. „Požár postupoval velmi rychle. V zasaženém objektu hořelo prakticky všechno, od budovy jako takové, až po stroje, zařízení a vnitřní vybavení. V hořícím objektu nikdo nebyl, nepotvrdila se ani přítomnost tlakových lahví,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů, která doplnila, že hasiči na uhašení použili 300 metrů krychlových hasební vody. Na místě bylo 51 hasičů.

Krátce před šestou hodinou ranní dostali zasahující hasiči požár pod kontrolu. Velitel zásahu hlásil lokalizaci požáru krátce po tři čtvrtě na šest. Škody půjdou do desítek milionů.

Foto hzsjck.cz

Štítky požár, hasiči, pila. Mirkovice, pila, Kaplice, Český Krumlov, České Budějovice, Velešín, Svatý Jan, Malše, Hořice na Šumavě, Hubenov

V Mirkovicích hořela pila, škody půjdou do desítek milionů. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.