Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Osmnáctiletý Slovák ukazoval kamarádům „Kung-fu“. Poničil u toho nový altán

Ukázat svým kamarádům bojové umění Kung fu. Tak odůvodnil budějckým strážníkům své chování osmnáctiletý Slovák, který záměrně poničil altán u cyklostezky spojující sídliště Vltava a Máj. Za jeho chování mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun.

Uprostřed týdne přijali strážníci oznámení o trojici mužů, která kope do nového altánu u cyklostezky. Na místo se ihned vydala hlídka a trojici u altánu opravdu zastihla. „U altánu leželo několik vylomených planěk ohraničujících stavbu a uražené dřevěné vzpěry střešní konstrukce krovu. Po chvíli ošívání se k činu přiznal jeden z nich. Na vysvětlenou se strážníkům svěřil, že ukazoval kamarádům bojové umění Kung-fu,“ popsala mluvčí městské policie Věra Školková.

Mladík u sebe neměl žádné osobní doklady, a proto musel být předveden na služebnu cizinecké policie. Po ověření totožnosti byl výtržník poučen o následujícím postupu a mohl odejít.

Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán. Osmnáctiletého Slováka čeká za přestupek proti majetku pokuta až 50 tisíc korun.

Autoři | Foto Městská policie

Štítky krimi, altán, policie, Kung-fu, Vltava, Cizinecká policie

Osmnáctiletý Slovák ukazoval kamarádům „Kung-fu“. Poničil u toho nový altán  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.