Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při hromadném startu kanoistů a kajakářů se převrátilo několik lodí, policisté zachránili dívku

Policisté z Týna nad Vltavou zachránili v sobotu dívku, která během závodů kánoí z jedné vypadla. Závodnice se sama snažila plavat vedle lodi, proud byl ale příliš silný. Policisté proto k dívce hned vyrazili. Po vytažení do člunu jí poskytli první pomoc.

K nešťastné nehodě došlo v sobotu v dopoledních hodinách na řece Vltavě. Při hromadném startu juniorských závodníků došlo k převrácení několika lodí. Organizátoři z vody vytáhli jednu ze závodnic. „Policejní hlídka si ale následně všimla ještě jedné dívky, která se snažila plavat vedle převrácené kánoe a dostat se ke břehu. Síla toku řeky jí však velmi vysilovala a nebyla již schopna dostat se na místo, kam původně směřovala,“ popsal tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Policisté k dívce na člunu vyrazili a po vytažení jí poskytli první pomoc. „Zároveň zachytili sportovní kánoi, aby nedošlo k potopení, protože byla z větší části naplněná vodou,“ dodal Bajcura. Na břehu už se o dívku postarali pořadatelé a její rodiče. 

Foto pixabay.com

Štítky závody, policie, Týn nad Vltavou, kánoe, Vltava

Při hromadném startu kanoistů a kajakářů se převrátilo několik lodí, policisté zachránili dívku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.