Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při nehodě u Borovan se zranilo pět lidí. Řidič nadýchal přes dvě promile

Pět zraněných lidí a škoda za 145 tisíc korun. Taková je bilance nedělní nehody u Borovan, kterou šetří budějčtí policisté. Šestatřicetiletý řidič se pravděpodobně plně nevěnoval řízení, vjel do protisměru a čelně se srazil s motorkou. Řidiči octavie navíc policie naměřila přes dvě promile alkoholu.

K nehodě došlo na silnici druhé třídy číslo 155 u Borovan. „Krátce po půl druhé odpoledne řídil šestatřicetiletý muž automobil značky Škoda Octavia. V autě vezl ještě další tři osoby. Řidič se plně nevěnoval řízení, nepřizpůsobil rychlost jízdy svému aktuálnímu stavu a vyjel na nezpevněnou krajnici,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Poté mělo auto přejet do protisměru, kde se čelně střetlo s motorkou Honda. Osobní auto sjelo po nárazu do příkopu a zastavilo se o strom. V příkopu nakonec skončila i motorka.

„Na místo dorazili policisté, kteří zjistili, že řidič osobního vozidla řídil pod vlivem alkoholu. Opakovanou dechovou zkouškou mu naměřili více než 2,6 promile alkoholu v dechu,“ popsala Uhlířová.

Při nehodě bylo zraněno pět osob a vznikla škoda za 145 tisíc korun. Přesné příčiny a okolnosti nehody jsou předmětem šetření dopravních policistů.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, krimi, policie, Borovany, havárie, alkohol, Škoda Octavia, Honda

Při nehodě u Borovan se zranilo pět lidí. Řidič nadýchal přes dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.