Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Černý čtvrtek na jihočeských silnicích. Na Prachaticku zemřel dvacetiletý řidič, jel rychle

, aktualizováno 27. června 2019, 10:02

Další tragická nehoda se stala dnes ráno v obcích Budkov a Strunkovice nad Blanicí. Střet osobáku s dodávkou nepřežil dvacetiletý řidič. Na vině byla podle prvotních informací vysoká rychlost. Policisté dopravu odklánějí za obcí Chocholatá Lhota. Na místě zasahují všechny složky IZS.

K nehodě došlo po sedmé hodině ráno v katastru Strunkovic nad Blanicí a silnici třetí třídy číslo 14418, ve směru jízdy Chocholatá Lhota – Strunkovice nad Blanicí. Nehodu podle policie způsobil dvacetiletý řidič Škody Octavia, který vlivem nepřiměřené rychlosti narazil do protijedoucí dodávky Ford Transit. „Při dopravní nehodě bohužel mladý řidič osobního vozu utrpěl fatální zranění, kterým na místě nehody podlehl, řidič a jeho spolujezdec z dodávky utrpěli přesně nezjištěná zranění, se kterými byli převezeni rychlou záchrannou službou do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Krausová.

Dotčeným osobám byla na místě poskytnuta krizová intervence. Silnice byla v místě nehody až do půl 11 zcela uzavřena. Dvacetiletý muž se tak stal již 38. obětí dopravních nehod v Jihočeském kraji.

Foto Jana Kroneislová

Štítky nehoda, Prachaticko, policie, okres Prachatice, Strunkovice nad Blanicí, Chocholatá Lhota, Lenka Koloušková, Škoda Octavia, Ford Transit, silnice, Jihočeský kraj

Černý čtvrtek na jihočeských silnicích. Na Prachaticku zemřel dvacetiletý řidič, jel rychle  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.