Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cizinecká policie se zaměřila na nelegální pracovní síly. Cizinci na černo pracovali na D3 a na stavbách

Cizinecká policie se v červnu zaměřila na nelegální pracovníky z ciziny. Policisté zahájili 31 správních řízení o vyhoštění – z toho 30 jich bylo zahájeno z důvodu zaměstnání bez platného povolení a za jeden pobyt bez víza. Vydali dvacet rozhodnutí o správním vyhoštění, z toho 19 z důvodu zaměstnání bez platného povolení a jeden za pobyt bez víza.

Jedním z míst, kde hlídka kontrolu provedla, byla dálnice D3. Na místě bylo zkontrolováno 5 cizinců. Ti sice předložili cestovní pasy s biometrickými údaji, ale žádné povolení k zaměstnání, které by je opravňovalo k výkonu pracovní činnosti na území České republiky. S cizinci bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění.

Dalším kontrolovaným místem byl bývalý hraniční přechod v Dolním Dvořišti. Tam policisté objevili muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a Evropský zatýkací rozkaz. „Osobu od rakouských justičních orgánů převzala hlídka cizinecké policie, která ho následně eskortovala do vazební věznice v Českých Budějovicích,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura. 

Hlídka provedla kontrolu i při rekonstrukci domova mládeže na Českobudějovicku. Jeden z cizinců se prokázal padělaným občanským průkazem. „Policisté s mužem zahájili zkrácené přípravné řízení ve věci přečinu Padělání a pozměnění veřejné listiny, dále mu bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění a byl zajištěn do Zařízení pro zajištění cizinců do Bělé – Jezové,“ popsal Bajcura, který dodal, že další dva cizinci nepředložili potřebná povolení k zaměstnání a překročil dobu povoleného pobytu na území našeho státu. S cizinci bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění.

Foto Jana Kroneislová

Štítky cizinci, povolení, práce, pobyt, Cizinecká policie, povolání, správní řízení, Česko, Dolní Dvořiště, Evropský zatýkací rozkaz, České Budějovice

Cizinecká policie se zaměřila na nelegální pracovní síly. Cizinci na černo pracovali na D3 a na stavbách  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.