Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Žena přes internet prodávala kolo, na schůzce ji okradli dva muži

Českobudějovičtí kriminalisté vyšetřují trestný čin loupeže. K události došlo minulý pátek v ulici Sukova. Žena přes internet prodávala jízdní kolo. Na domluvenou schůzku přišli dva muži. Jede z nich ji udeřil do hlavy a druhý kolo ukradl. Žena okamžitě zavolala na policii.

Na předem domluvenou schůzku přišla s jízdním kole, které měla v úmyslu prodat. „Mladší z mužů k sobě obrátil pozornost ženy a neustále na ní mluvil. Druhý pachatel pak k ženě přistoupil a udeřil ji. Žena spadla na zem. Přesto, že se ještě snažila útočníkům zabránit, aby kolo ukradli, nepodařilo se jí to a mladší z mužů na kole odjel,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.

Žena neutrpěla žádné zranění. Událostí se ihned začali zabývat kriminalisté z Budějc, kteří zjistili, že skutek má na svědomí dvojice pachatelů ve věku dvaatřicet a devětadvacet let. Oba muži jsou obviněni z trestného činu loupeže. Mladší z mužů je stíhán vazebně, starší je stíhán na svobodě.

„Kriminalisté upozorňují na tento typ obchodu, kdy lidé prodávají či nabízejí zboží přes internet, a následně dochází k osobním setkáním, aby byli velmi opatrní a pokud je to možné, nechodili na podobné schůzky sami,“ dodala mluvčí. 

Foto Jan Pešek

Štítky krádež, policie, České Budějovice, Internet, Sukov

Žena přes internet prodávala kolo, na schůzce ji okradli dva muži  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.