Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pro topícího se chlapce letěl vrtulník, v nemocnici bohužel zemřel

, aktualizováno 5. srpna 2019, 9:01

Včera krátce po poledni přijala policie oznámení o tonoucím chlapci na jedné z pískoven na Suchdolsku. Na místo okamžitě vyjeli jak policisté, tak i hasiči a záchranáři. Před jejich příjezdem se naštěstí podařilo neznámému muži vytáhnout chlapce na břeh. Dítě bylo letecky transportováno do nemocnice. Tam bohužel i přes veškerou péči zemřelo.

K události došlo na jedné z pískoven na Suchdolsku. Na místo dorazili jako první hasiči, kteří okamžitě zahájili resuscitaci. „Přivolaní policisté se ihned zapojili do záchranných prací a vzhledem k tomu, že byl na místo volán vrtulník letecké záchranné služby, zajišťoval jeden z policistů přistávací plochu. Bylo třeba nechat odjet zaparkovaná vozidla a přemístit přítomné rekreanty do bezpečného prostoru,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mezitím dojeli na pláž také zdravotníci, kteří si převzali resuscitaci od hasičů a snažili se chlapce dále oživovat. Po příletu vrtulníku se podařilo obnovit srdeční činnost. Chlapec byl poté transportován do krajské nemocnice. Zde bohužel zemřel.

„Při vyšetřování policisté zjistili, že chlapec šnorchloval se speciální celoobličejovou maskou na vodní hladině. Zřejmě se potopil do hloubky. Příbuzní chlapce postrádali a začali ho hledat jak na břehu, tak i ve vodě,“ popsal Bajcura.

Za poslední tři týdny utonulo v Jihočeském kraji sedm lidí.

Štítky policie, hasiči, záchranáři, tonoucí, Suchdol, nemocnice

Pro topícího se chlapce letěl vrtulník, v nemocnici bohužel zemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.