Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Měl vyměnit tenisový povrch v hale. Vzal si zálohu, ale práce neprovedl. Teď muži hrozí až pět let vězení

Až pět let ve vězení hrozí muži, který měl na základě objednávky v srpnu v Jindřichově Hradci vyměnit ve sportovní hale tenisový povrch. Za práci si vzal zálohu ve výši 380 tisíc korun. Žádná výměna ale neproběhla a objednatel nedostal zpět ani peníze. Podezřelý muž je stíhán jindřichohradeckými kriminalisty.

Podezřelý muž měl smlouvu o základní výměně tenisového povrchu uzavřít v srpnu 2018. Na základě toho mu byla proplacena faktura ve výši 380 tisíc korun. „Podezřelý muž si už v té době byl zřejmě vědom skutečnosti, že výměnu tenisového povrchu v hale nebude schopen uskutečnit, neboť jeho finanční situace mu neumožňovala sjednaný závazek zrealizovat. To měl před poškozeným zamlčet,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

V září 2018 měl poškozený od smlouvy písemně odstoupit a podezřelý muž měl peníze vrátit. To se ale nestalo. „Po vlastním šetření jindřichohradeckých kriminalistů vyhotovila policejní komisařka usnesení o zahájení trestního stíhání pro trestný čin podvod. Muž by si měl toto usnesení v nejbližších dnech převzít. Poté bude policejní komisařkou stíhán," dodala Millerová.

V případě soudem uznané viny muži hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, podvod, Jindřichohradecko, policie, tenis, Jindřichův Hradec, věznice

Měl vyměnit tenisový povrch v hale. Vzal si zálohu, ale práce neprovedl. Teď muži hrozí až pět let vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.