Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž utýral svého psa, podřízl mu krk a nechal vykrvácet. Hrozí mu vězení až na tři roky

Kriminalisté z Dačic řeší obzvlášť brutální týrání psa. Majitel ho měl zabít trýznivým způsobem. Kuchyňským nožem ho říznul do krku a způsobil mu ránu o délce 16 centimetrů. Následně ho nechal vykrvácet. Muži hrozí až tři roky ve vězení.

Podezřelý muž je pro kriminalisty známou osobou. Svého psa, podobného plemeni Labradorský retrívr, měl podle policie zabít v květnu letošního roku v rodinném domě na Dačicku a to velmi trýznivým způsobem. „Kuchyňským nožem mu měl způsobit hlubokou řeznou ránu o délce 16 centimetrů v oblasti krku s následným masivním vykrvácením a oběhovým selháním. Tímto  svým jednáním měl podezřelý muž psovi způsobit utrpení, nepřiměřenou bolest a následnou smrt,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Na místo přijeli kriminalisté i krajská veterinární správa, která tělo psa zajistila. Policejní komisařka 7. srpna vypracovala usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin týrání zvířat. Důvodem, proč to muž udělal, byla prý tíživá životní situace. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži až tři roky za mřížemi.

Foto Dominik Svoboda

Štítky týrání, zvířata, úmrtí, pes, Jindřichohradecko, Dačice, Krajská veterinární správa, věznice

Muž utýral svého psa, podřízl mu krk a nechal vykrvácet. Hrozí mu vězení až na tři roky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.