Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Organizovaná skupina si z loupežného přepadení měla rozdělit několik milionů, osmi lidem hrozí až 15 let ve vězení

Jihočeská a rakouská policie zadržela koncem minulého týdne organizovanou skupinu osmi lidí, která vymyslela a naplánovala loupežné přepadení. Chtěli loupit, krást, ale také pravděpodobně své oběti mučit, aby prozradili, kde mají ukryté cennosti či peníze. Při jednom vloupání ale vzbudili majitele domu. Na místě po sobě nechali několik důkazních materiálů a jeden z nich nakonec kriminalisty jihočeské policie dovedl na stopu celé skupiny.

Závěrem akce, která nesla krycí název Palcát, je pět osob, které byly zadrženy v Rakousku a tři osoby v Praze, Písku a Strakonicích. Na území České republiky operovala a nebezpečné pachatele zadržela jihočeská zásahová jednotka, v Rakousku pak policejní Kobra.

Vše ale začalo 27. února, kdy tato organizovaná skupina vyrazila do rodinného domu na okraji Tábora. „Po naplánování, nakoupení lupičského nářadí, vyrazila skupina v několika autech do Tábora. V domě napadli majitele, kterého při vloupání vzbudili a ten se následně přepadení bránil. Útočníci nakonec z domu utekli. Naplánovaná loupež tak nedopadla podle jejich představ. Na místě dokonce zanechali tašku s obuví a velmi specifický palcát, který použili při vloupání i útoku na majitele domu a další připravený „vercajk“. Ostatní ze skupiny hlídali okolí a zajišťovali odvoz z místa činu,“ popsal tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Z české strany řídil skupinu pan R., z rakouské strany přijela opravdu mezinárodní sebranka, Turek, Iránec, dva Rakušané a Češka ze Strakonic, žijící dlouhodobě v Rakousku. Kriminální zkušenosti mají všichni, není jim cizí ani obchod s drogami. Připraveny měli i zbraně. S českou částí se rakouská skupina potkala na parkovišti jednoho obchodního domu a celá banda vyrazila směr Tábor.

Všech osm lidí je momentálně v celách v Rakousku a Čechách. Obviněni jsou ze závažného zločinu loupeže, porušování domovní svobody, spáchaných formou spolupachatelství. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody v délce osmi až patnácti let.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky organizovaná skupina, loupežné přepadení, Rakousko, Česká republika, vězení, policie, dům, vloupání, Česko, Strakonice, Tábor, Praha, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizovaná skupina si z loupežného přepadení měla rozdělit několik milionů, osmi lidem hrozí až 15 let ve vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.